Provincie Noord-Holland

22-8-2006

Onderwerp

Logeren in de Boerenkamer

Carla van Twuijver

Donderdag 24 augustus maken gedeputeerde Schipper en burgemeester Jongmans een strik los die om de boerderij gewikkeld is. Daarmee is Hotel de Boerenkamer te Monnickendam officieel geopend. In het kader van de uitbreiding van activiteiten naast de landbouw, stimuleert de provincie Noord-Holland het plattelandstoerisme. De Overleekerhoeve is een van de eerste langhuisboerderijen die gedeeltelijk omgebouwd is tot Hotel de Boerenkamer.

Voor de 50 melkkoeien, 40 stuks jongvee en 25 schapen op melkveehouderij De Overleekerhoeve van de familie Sant was het even wennen; sinds juni delen zij de boerderij met 26 toeristen. Via een soort sky box zijn de koeien dag en nacht te bewonderden voor de gasten. Noord-Hollandse boerenbedrijven richten zich steeds vaker op andere takken van sport dan alleen de landbouw. Deze uitbreiding van activiteiten is een belangrijke ontwikkeling om de toekomst van agrarische bedrijven te verbeteren.

Hans Schipper: Hoewel het plattelandstoerisme in de kinderschoenen staat durf ik te stellen dat het Noord-Hollandse platteland volop mogelijkheden biedt voor toerisme en recreatie. Er zit groei in deze sector, zowel in aanbod als vraag. Het is fantastisch om te zien hoe agrarische bedrijven hun activiteiten uitbreiden op het gebied van toerisme en welzijn. Ik ondersteun deze goede initiatieven van harte.

De pers is welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Programma
14.30 uur ontvangst
15.00 uur officiële opening door Gedeputeerde Schipper en burgemeester Jongmans

'De Overleekerhoeve'
Familie S. en J. Sant
Overleek 25 A
1141 PE Monnickendam

Routebeschrijving: zie website www.overleekerhoeve.com