Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerk; politie onderzoekt omstandigheden ongeval met kind
Publicatiedatum: 24-8-2006 10:01:40

Afgelopen dinsdag, 22 augustus, raakte in de woonwijk Strijland in Nijkerk een 3-jarig jongetje te water. Toen het kind werd gevonden, is direct begonnen met reanimatie. Uiteindelijk is het jongetje vervoerd naar het VU ziekenhuis in Utrecht.

Bij dit soort ernstige ongevallen wordt door de politie altijd uitgebreid onderzoek gedaan. Daarbij wordt geprobeerd zo zorgvuldig mogelijk te reconstrueren wat zich precies onder welke omstandigheden heeft afgespeeld. De politie in Nijkerk (unit Noord) is dan ook bezig met een buurtonderzoek in de wijk waar het ongeval zich heeft voorgedaan. En hoewel er al met heel veel mensen is gesproken, is nog onvoldoende duidelijk hoe het kind te water is geraakt.

Oproep
De politie is dan ook op zoek naar meer getuigen. Mensen die op dinsdag 22 augustus bijvoorbeeld hebben gezien hoe het kind in de buurt van de waterpartij speelde. Of wellicht zijn er mensen die het kind al eens eerder rond het water hebben zien spelen. Mocht u hierover al met de politie hebben gesproken, dan is een nieuw contact niet nodig. Maar mensen die nog geen contact met de politie hebben gehad, maar wel eens hebben gezien hoe het kind in de buurt van de vijver speelde, worden dringend verzocht contact met de politie in Nijkerk op te nemen (telefoon 0900 8844).

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221