Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 24-08-2006

85-jarige man gewond na aanrijding
HAVELTE Een 85-jarige man uit Havelte is woensdagmiddag met hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis. De man reed op zijn spartamet richting Havelte en verleende geen voorrang op de kruising van de N371 met de Lokbrug. Een botsing met een 39-jarige bestuurster van een personenauto uit Darp was het gevolg. (BPS 06-173330)

Rijden onder invloed
MEPPEL Agenten hebben in de nacht van woensdag en donderdag een 22-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man is op de Heinsiusstraat staandegehouden. Op het politiebureau blies deze beginnende bestuurder 130 ugl. Justitie heeft besloten de man naar huis te sturen met een boete van 220,- en een rijontzegging van een uur. (BPS 06-173401)

Gesignaleerde man geeft toch echte naam op
ASSEN De politie heeft woensdagavond aan de Ter Aardseweg een 43-jarige bestuurder staande gehouden. Bij controle bleek de APK te zijn verlopen. Toen agenten vroegen of de man zich wilde legitimeren, zei de man geen papieren bij zich te hebben. Hij gaf vervolgens een valse naam op en deze persoon bleek door de politie gesignaleerd te staan. Daar schrok
de bestuurder van en besloot toch maar zijn echte naam op te geven. En plotseling kwamen ook nog eens de papieren te voorschijn. Hij is aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit en kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. (BPS 06-173365)

Inbraken in autos
WILHELMINAOORD Een 63-jarige man uit Wilhelminaoord deed woensdag aangifte van diefstal uit zijn auto. De auto stond geparkeerd aan de Job van der Havestraat. Door een deur open te breken, wist men binnen te komen. Uit het voertuig is een autoradio weggenomen. (BPS 06-173279)
WILHELMINAOORD Een 42-jarige man uit Wilhelminaoord deed woensdag eveneens aangifte van diefstal uit zijn auto. De auto is opengebroken, maar zoals het nu lijkt is er nets ontvreemd. Beide inbraken hebben mogelijk enkele dagen eerder plaatsgevonden. (BPS 06-173350)

Controle bij hangplek jongeren na overlast
ASSEN De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag een melding van vernielingen die door jongeren gepleegd zouden worden aan het Dr. J. M. den Uylplantsoen. Ter plaatse troffen agenten ongeveer 10 jongeren aan. Sommigen waren erg vervelend en verkeerden onder invloed. Er lag veel rommel op de grond en er was een plaat van het schuilhokje vernield. Niemand had iets gedaanVan alle aanwezigen zijn de namen genoteerd. Bovendien heeft een 18-jarige jongen uit Assen een bekeuring gekregen omdat hij zich niet kon legitimeren. Daarbij moesten ze allemaal de rommel die ze hebben gemaakt, opruimen. (BPS 06-173395)

Snorfietser gecontroleerd
SCHOONEBEEK Agenten hebben woensdagavond een 19-jarige jongen uit Stieltjeskanaal gecontroleerd. De jongen reed op zijn snorfiets over de Europaweg voor een politieauto aan. Kijkend op de teller van het politievoertuig reed de snorfietser ongeveer 60 km/uur. Met de snorfietser is afgesproken dat hij binnen twee weken aan het politiebureau komt om te laten zien dat zijn snorfiets niet meer zo hard kan rijden. (BPS 06-173340)

Politie houdt verkeerscontrole

ASSEN Tijdens een controle in de omgeving van Assen zijn de volgende processen-verbaal uitgeschreven: niet dragen van een helm op de bromfiets (1x), rijden zonder bromfietsverlichting (1x) en het overschrijden van de maximum snelheid (6x). (BPS 06-173377)

Misbruik alarmnummer 112
NIJENSLEEK De meldkamer kreeg woensdagavond een 112 melding binnen. De politie was met spoed nodig aan de Hoofdweg in Nijensleek. Omdat de verbinding werd verbroken en de meldkamer geen gehoor meer kreeg, zijn agenten snel ter plaatse gegaan. Bij aankomst bij de woning deed de eigenaar de deur open. Toen de agenten het verhaal deden, was het de man snel duidelijk. Het bleek dat zijn 18-jarige zoon had gebeld met 112, maar dat er niks aan de hand was. De jongen was boos op zijn vader omdat zijn gsm tijdelijk was afgepakt. De agenten hebben een goed gesprek gehad met de jongeman. Dit keer bleef het bij een waarschuwing, een volgende keer krijgt hij in ieder geval een boete. (BPS 06-173385)

Man aangehouden op verdernking van fietsendiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 56-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Kanaalweg op verdenking van diefstal van een fiets. De fiets zou gestolen zijn bij de rijwielstalling van het station. De reservesleutel van de vermoedelijk gestolen fiets bleek te passen en daarop is de verdachte naar bureau gebracht. In de schuur van de verdachte zijn tientallen fietsen aangetroffen. De politie heeft de man ingesloten voor verhoor en onderzoekt of de andere fietsen van diefstal afkomstig zijn. (BPS 06-173321)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, tel. 0592 - 36 1280.