Gemeente Scheemda


Spoorwerkzaamheden tussen Scheemda en WInschoten 24 augustus 2006

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Spitzke Spoorbouw het spoor tussen de Rijksweg 33 en de Rijksweg N367. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en gaan door tot en met maandag 30 oktober 07.00 uur. Het werk is van invloed op de treindienstregeling van Arriva.

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van klemmen waarmee de spoorrails aan de dwarsliggers (bielzen) zijn bevestigd en het lassen van spoorrails. ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele geluidhinder die zij daarvan kunnen ondervinden.

Gevolgen weg- en treinverkeer

In tegenstelling tot wat in de brief aan de omwonenden staat, wordt de overweg Halteweg niet afgesloten voor alle wegverkeer. In de avond/nacht van maandag 28 op dinsdag 29 augustus wordt alleen het voetgangersgedeelte afgesloten van 21.00 tot 07.00 uur. In deze zelfde periode hebben de werkzaamheden behalve voor omwonenden ook gevolgen voor treinreizigers tussen Scheemda en Winschoten. ProRail adviseert reizigers op dit traject vooraf www.arriva.nl te raadplegen of te kijken op Teletekstpaginaâs 751 en 754 of te bellen met Arriva Klantenservice op nummer 0900-2022022 (⬠0,10 p.m.)