Provincie Overijssel

Projectvoorstel agrobiodiversiteit indienen

Agrobiodiversiteit levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame landbouw. De kennis en ervaring met het toepassen van agrobiodiversiteit in de landbouw in Overijssel is echter nog beperkt. Nader onderzoek is daarom belangrijk. Om het onderzoek en de ontwikkeling van agrobiodiversiteit te stimuleren, roept de provincie Overijssel belangstellenden op om projectvoorstellen in te dienen. Ter ondersteuning stellen het Rijk en de provincie Overijssel hiervoor subsidie beschikbaar.

Bij agrobiodiversiteit gaat het onder andere om een meer natuurlijke plaag- en onkruidbeheersing door het inzetten van een goed akkerrandenbeheer of het telen van nieuwe gewassen om de verscheidenheid in gewasbouwplannen te vergroten. Dit vermindert niet alleen de gevoeligheid voor plagen en ziekten, maar biedt ook mogelijkheden om nieuwe economische markten aan te boren.

Indienel projectvoorstellen nog tot 29 september 2006

De nieuwe projectvoorstellen kunnen als proef dienen om in de praktijk te leren hoe agrobiodiversiteit het beste ingezet kan worden. De voorwaarden voor het indienen van voorstellen zijn te vinden op www.vrom.nl/biodiversiteitwerkt en www.overijssel.nl. Projectvoorstellen kunnen tot 29 september 2006 bij de provincie Overijssel worden ingediend, t.a.v. de eenheid LNL, postbus 10078, 8000 GB Zwolle.