Ingezonden persbericht


Twee computers. Eén monitor. Geen probleem.

De Switch2 van Belkin stelt de gebruiker in staat twee computers aan te sturen met behulp van één toetsenbord, monitor en muis.

Schiphol-Rijk 24 augustus 2006 â¤* Steeds meer mensen maken thuis gebruik van twee of meer computers en willen eigenlijk het liefst zo min mogelijk randapparatuur en kabels op het bureau hebben. De Switch2 van Belkin biedt toegang tot twee computers en voorkomt een warboel van kabels. Sommige gebruikers zoeken naar een manier waarop ze hun werklaptop thuis op een comfortabele manier kunnen gebruiken. De Switch2 stelt de gebruiker in staat een laptop aan te sturen met de randapparaten die op de thuiscomputer zijn aangesloten, met behulp van een stijlvolle afstandbediening die op een willekeurige plek op het bureau kan worden neergelegd.

KVM?
De Switch2 is een KVM-switch. KVM staat voor Keyboard (toetsenbord), Video (monitor) en Mouse (muis). Een KVM-switch stelt de gebruiker in staat twee aangesloten computers te besturen met één toetsenbord, monitor en muis; een kosten- en ruimtebesparende oplossing in vergelijking met het alternatief, een opstelling met meerdere toetsenborden, monitoren en muizen.

Belkin is marktleider op het gebied van KVM-switches. De ervaring die is opgedaan in de ontwikkeling van bedrijfsoplossingen, heeft geleid tot een betaalbare en stijlvolle oplossing voor computergebruikers die thuis van meerdere computers gebruik willen maken. Op de Switch2 kunnen zowel PC- als Mac-desktopcomputers en laptops worden aangesloten. Gebruikers kunnen met behulp van slechts één toetsenbord, monitor en muis gebruik maken van de programma's en bestanden op zowel oude als nieuwe computers. "De Switch2 is de nieuwste vinding op het gebied van KVM-switches," zegt Jeroen Jansen, Country Manager bij Belkin Benelux. "Belkin is het eerste bedrijf dat KVM-switches bij de mensen thuis brengt. De Switch2 is het antwoord op een groeiende behoefte om de zakelijke laptop en de thuiscomputer tegelijk te gebruiken."

Voordelen

* Maakt eenvoudig schakelen tussen computers mogelijk via afstandbediening
* Ondersteunt laptops en desktopcomputers (PC en Mac)
* Is verkrijgbaar met en zonder stereo-luidsprekerondersteuning
* Is leverbaar in PS/2- en USB-uitvoering

* Is uitgerust met een tweekleurige LED die aangeeft welke op de Switch2 aangesloten computer wordt gebruikt
* Wordt geleverd met drie jaar garantie van Belkin

Prijzen en beschikbaarheid
Switch2 PS/2 F1DF102Pea ¤ 44,95 Switch2 USB F1DF102Uea ¤ 44,95 Switch2 PS/2 met audio-ondersteuning F1DG102Pea ¤ 49,95 Switch2 USB met audio-ondersteuning F1DG102Uea ¤ 49,95

Over Belkin
Belkin (www.belkin.nl) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. Het productportfolio bestaat uit 255 wereldwijde patenten en beslaat de belangrijkste technologieën op het gebied van randapparatuur en accessoires:


* USB- en FireWire®-apparaten, hubs en PCI-kaarten
* Netwerkproducten voor het creëren van draadloze en bekabelde netwerken
* KVM (keyboard, video, mouse)-switches

* Kabels en apparaten voor gemeenschappelijk gebruik van randapparatuur
* Spanningsbeveiligers en Uninterruptible Power Supplies
* MP3- en Apple iPod-accessoires

* Oplossingen voor de mobiele consument

* Invoerapparatuur en Bluetooth®-oplossingen
* PureAV componenten, interconnectoren en spanningsbeveiligingsproducten

Belkin is in 1982 opgericht door twee ondernemers in een garage in Californië en heeft op dit moment kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevinden zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er ondersteunende kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Denemarken en Zweden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Belkin BV
Sandy de Roos
Tel. +31 (0)20 654 7329
sandyr@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: LEWIS Communications
Maud Geerbex
Tel. +31 (0)40 235 46 00
maudg@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004