Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Rijbewijs van Huissenaar ingevorderd

Publicatiedatum: 24-8-2006 15:02:42

Huissen - De politie heeft woensdagmiddag op de Polseweg in Huissen het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige automobilist uit die stad. De man reed met een snelheid van ruim 100 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Agenten van het verkeershandhavingsteam hielden tussen half één en kwart over één een snelheidscontrole met behulp van de Lasergun. Van de 25 passanten reden 3 bestuurders te hard, waaronder de 43-jarige Huissenaar. Bij hem werd (na correctie) een snelheid gemeten van 102 km/u, een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u. Bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer kan de politie het rijbewijs invorderen. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Snelheidscontroles op verzoek van bewoners

Publicatiedatum: 24-8-2006 15:01:30

Westervoort - Op speciaal verzoek van buurtbewoners heeft het regionale verkeershandhavingsteam van de politie woensdag snelheidscontroles gehouden in Westervoort. Het team controleerde gedurende de avonduren op de Klapstraat. Met behulp van de Lasergun werd van 70 passanten de snelheid gemeten. Van dat aantal reden er 5 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/u terwijl 50 daar maximaal is toegestaan. Door de radarauto werden nog eens 122 bestuurders aan een snelheidscontrole onderworpen maar daarbij werden geen excessen gemeten.

Buurtbewoners kunnen bij hun wijkagent controles aanvragen wanneer zij onveiligheidsgevoelens ervaren over het verkeer in hun buurt. De wijkagent schakelt dan het regionale verkeershandhavingsteam in, dat speciaal voor dit soort controles agenten heeft vrijgemaakt. Zo wil het verkeershandhavingsteam een bijdrage leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in woonwijken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---