Politie Gelderland-Midden

Duivenaar (19) opgepakt na geweld tegen ouders

Publicatiedatum: 24-8-2006 15:08:33

Duiven - Een negentienjarige jongen uit Duiven is woensdagavond in zijn ouderlijke woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De jongen wordt ervan verdacht zijn ouders meerdere malen met de dood te hebben bedreigd. Ook zou hij gedreigd hebben het huis in brand te steken. De ouders van de jongen waarschuwden na het voorval de politie die de jongen in zijn slaapkamer aanhield. De jonge Duivenaar is in verzekering gesteld. Door de ouders van de jongen is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijden door rood: bromfietser gewond

Publicatiedatum: 24-8-2006 15:08:02

Duiven - Bij een verkeersongeval tussen een bromfietser en een auto op de Rivierweg is woensdagochtend een negentienjarige jongen uit Duiven gewond geraakt. De politie vermoedt dat de jongen door rood was gereden. De automobilist, een 51-jarige man uit Loil was met de schrik vrijgekomen. Het ongeval gebeurde rond half acht op de kruising van de Rivierweg met de Noordelijke Parallelweg. De automobilist uit Loil was volgens zijn verklaring vanaf de Rivierweg, komende uit de richting Giesbeek, de kruising opgereden bij groen licht. De bromfietser bleek over het fietspad van de Noordelijke Parallelweg de kruising te zijn opgereden en was daarbij vermoedelijk door rood gereden. Na de aanrijding kampte de Duivenaar met vermoedelijk een hersenschudding en diverse kneuzingen. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis in Zevenaar gebracht. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bromfietser (16) gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 24-8-2006 15:07:22

Zetten - Een zestienjarige jongen uit Dodewaard is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Brittanjesingel in Zetten. De jongen reed op een bromfiets en botste rond half vier op een auto, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Andelst. De vrouw was met haar auto achteruit vanaf een parkeerplaats de weg opgereden en had daarbij de naderende bromfietser kennelijk niet opgemerkt. De bromfietser kon een aanrijding niet meer voorkomen. Als gevolg van de aanrijding bleef de Dodewaardse bromfietser gewond op straat liggen. Hij is met beenletsel overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---