AutoRai

Alfa Romeo Nederland maakt prijzen nieuwe Alfa Spider bekend

(8/24/2006)
Alfa Romeo Nederland heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe Alfa Spider. Deze cabrio pur sang, die dit voorjaar tijdens zijn wereldpremière op de Autosalon in Genève meteen tot cabriolet van het jaar 2006 werd verkozen, staat vanaf 44.990 euro in de prijslijst en is vanaf oktober te bewonderen in de showroom van de Alfa Romeo dealer.
De Spider of cabriolet maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van de traditie van Alfa Romeo. Het begon met de Giulietta Spider in de jaren vijftig en de Duetto in de jaren zestig. In de jaren zeventig en tachtig vierde de Spider hoogtij, waarna dit model halverwege de jaren negentig werd opgevolgd door de GTV Spider. De nieuwe Alfa Spider belichaamt dezelfde vrije expressie als zijn voorgangers. Autoâs die altijd veel emoties oproepen, veel rijplezier bieden en sublieme styling combineren met krachtige, elastische motoren. De nieuwe Alfa Spider vormt daarop geen uitzondering. Het model heeft het karakter van een echte sportwagen, gecombineerd met de technologische superioriteit van de nieuwe generatie Alfa Romeoâs.

Het programma van de Alfa Spider begint met de 2.2 JTS van ⬠44.990. Deze 2,2-liter viercilinder benzinemotor levert 185 pk. De 3,2-liter V6 krachtbron met 260 pk en vierwielaandrijving (Q4) is leverbaar vanaf ⬠54.560.

Beide versies zijn voor een meerprijs van ⬠2.000 beschikbaar in de Exclusive-uitvoering. Van de 3,2-liter V6 benzinemotor wordt begin volgend jaar tevens een Q-tronic versie leverbaar, die eveneens geleverd kan worden in de Exclusive-uitvoering.

De Exclusive onderscheidt zich van de basisuitvoering door een nog rijkere uitrusting met onder meer automatische bi-zone airconditioning, elektrisch verstel-/verwarm- en inklapbare buitenspiegels, Alfatex-binnenbekleding, 17â lichtmetalen velgen, aluminium interieursierlijsten, radio/cd-speler met MP3 functie, parkeersensoren en een stuurwiel voorzien van audio/GSM commandoâs. Centrale vergrendeling met afstandsbediening, cruise control, ABS met EBD, VDC (Vehicle Dynamic Control, Alfa Romeoâs interpretatie van ESP) en een knie-airbag voor de bestuurder zijn standaard op alle uitvoeringen van de Alfa Spider.

Model / Versie

Consumentenprijs

incl. BTW/BPM

Alfa Spider 2.2 JTS

⬠44.990

Alfa Spider 2.2 JTS Exclusive

⬠46.990

Alfa Spider 3.2 JTS Q4

⬠54.560

Alfa Spider 3.2 JTS Q4 Exclusive

⬠56.560

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster