B EN W BERICHTEN 2006 - 32 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 22 AUGUSTUS

Beleid

1. (22-08) Het College van B en W heeft besloten tot een wijziging van het Integraal mandaat en volmachtbesluit 2006. Hierdoor wordt de directeur van de dS+V gemandateerd om alle rechtshandelingen te kunnen verrichten die nodig zijn om uitvoering te geven aan de door de Stadsregio Rotterdam verleende opdrachten voor strategische infrastructuurprojecten, zoals opgenomen in het uitvoeringsprogramma van het Verkeers- en Vervoersplan Rotterdam 2003-2020 dan wel in het Regionaal Verkeers- en Vervoersbeleid van de Stadsregio Rotterdam.

2. (22-08) Burgemeester en wethouders hebben besloten om ter uitvoering van het reclamebeleid en ter beperking van de administratieve lastendruk voor ondernemers, het zogenoemde winkeluitstallingsartikel van de APV te wijzigen. Deze wijziging heeft tot gevolg dat voor uitstallingen en reclameborden van beperkte omvang geen vergunningen meer noodzakelijk zijn.

3. (22-08) B en W heeft besloten welke Rotterdamse vertegenwoordigers worden benoemd voor de besturen van de natuur- en recreatieschappen Voorne-Putten-Rozenburg, IJsselmonde, Rottemeren, Midden-Delfland en het Financieel Koepelschap.

4. (22-08) Het College heeft besloten een bezwaar tegen een besluit om geen WWB-uitkering toe te kennen gegrond te verklaren. Met ingang van 6 december 2005 wordt aan appellante een uitkering ingevolge de WWB toegekend, berekend naar de norm voor een alleenstaande ouder.

5. (22-08) Burgemeester en wethouders hebben de beleidsnotitie en de regeling 'leerplichtige nieuwkomers in het voortgezet onderwijs in Rotterdam' vastgesteld. Beide gaan met terugwerkende kracht in vanaf 1 augustus 2006 en lopen onder voorbehoud van de aanpassing van de Rijksregeling door tot en met 31 juli 2007. Het beleid zoals dat is vastgelegd in de beleidsnotitie 'leerplichtige nieuwkomers in Rotterdam, 1 augustus 2005 - 31 juli 2006' wordt in hoofdlijnen gecontinueerd voor zover het de leerlingen in het voorgezet onderwijs betreft.

6. (22-08) B en W stelt de raad voor het bestemmingpsplan 'Crooswijk Zuid-Jaffa' vast te stellen. Het ontwerp heeft eind 2005 ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ingediend met betrekking tot de komende ontwikkelingsvisie voor Jaffa. Het College stelt voor aan deze zienswijze niet tegemoet te komen.

Schriftelijke vragen

(22-08) Het College heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van de raadsleden:

· de heer B. Madlener (Leefbaar Rotterdam) over COS bevolkingsmonitor;

· de heer M.G.T. Pastors (Leefbaar Rotterdam) met betrekking tot de illegale bewoning en illegale arbeid in relatie tot de arbeids- en woonmarkt;

· van de heren M.G.J. van Muijen en F. El Haji (PvdA) over het toeleiden van werkloze jongeren naar werkgelegenheidsprojecten;

· van mevrouw G. Gülmüs en de heer C.G.J. Verbrugge (PvdA) over Ahoy' en overlast voor de buurt;

· de heer C.G.J. Verbrugge (PvdA) over de bereikbaarheid van het centrum bij evenementen.