Gemeente Sneek


College akkoord met plannen voor Noorderhoek I
Burgemeester en wethouders van de gemeente Sneek kunnen zich vinden in het wijkplan voor de verbetering van Noorderhoek I. Het college zal het plan voorleggen aan de gemeenteraad en voorstellen ermee akkoord te gaan. Tevens wordt de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met een nadere uitwerking van het wijkplan in een beeldkwaliteitplan.

Tot 18 juli konden bewoners en belanghebbenden eventuele zienswijzen indienen bij de gemeente Sneek. De ingekomen zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven om het voorgestelde wijkplan Noorderhoek I aan te passen.
Het wijkplan betreft sloop en vervanging van in totaal 282 woningen, ter verbetering van de leefbaarheid en de woonkwaliteit. Met name de woningen uit de jaren vijftig hebben een matige bouwtechnische staat met problemen als vocht, verzakkingen en gehorigheid. Bovendien bieden deze woningen te weinig woonkwaliteit.

Het wijkplan is opgesteld door KAW Adviseurs en Architecten, in samenwerking met Woningstichting de Wieren, Huurdersvereniging Houkewier, Wijkplatform Noorderhoek en de gemeente Sneek. Het stedebouwkundige plan borduurt voort op het tuinstadkarakter van de wijk met laanachtige straten en plantsoenen.

Om ervoor te zorgen dat de wijk leefbaar blijft en er voldoende tijd is voor de herhuisvesting van de bewoners, wordt het plan gefaseerd uitgevoerd. De herontwikkeling van het gebied, die start in 2007, gaat daarom zes tot zeven jaar in beslag nemen.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 23-8-2006