AEGON

WIA-product uitgebreid: meer transparantie voor werkgever bij zieke werknemer

Veel werkgevers blijken onvoldoende op de hoogte van de actuele status van de reïntegratie van hun zieke werknemers. Die informatie is echter wel relevant, bijvoorbeeld voor de beslissing om wel of geen vervangend personeel in te huren. AEGON introduceert daarom de gratis AEGON Verzuimportal. Via deze beveiligde internetsite kunnen werkgevers eenvoudig werknemers ziek melden, de verzuimbegeleiding in gang zetten en de vorderingen volgen. Ook kunnen werkgevers hun eigen reïntegratieactiviteiten toevoegen aan de activiteiten vanuit AEGON Zorgmanagement.

De AEGON Verzuimportal wordt kosteloos aangeboden aan werkgevers die AEGON Zorgmanagement hebben afgesloten, een module in het AEGON Gezond WerkPlan. De portal is vanaf heden beschikbaar. Het AEGON Gezond WerkPlan, inclusief de AEGON Verzuimportal, wordt aangeboden via professionele assurantieadviseurs.

Volledige, actuele status
Harry van der Zwan, verkoopdirecteur AEGON Intermediair: âHet is veel bedrijven een doorn in het oog dat zij niet weten wat er precies gedaan wordt aan verzuimbegeleiding en reïntegratie. Verder willen bedrijven, voordat zij een zieke medewerker zelf gaan bellen, precies weten wat de stand van zaken is. Dat maakt een gesprek persoonlijker en voorkomt pijnlijke vergissingen. Met de AEGON Verzuimportal maken we het proces, en de actuele status daarin, volledig transparant. Elk verzuimgeval is voortaan volstrekt helder voor de werkgever.â

De voordelen op een rij
Met de AEGON Verzuimportal kunnen werkgevers online:
* Verzuim aan- en afmelden;

* Verzuimdossier inzien en de voortgang volgen (exclusief de medisch geheime gegevens):

- Bekijken wanneer, welke acties zijn ondernomen;
- Bekijken welke contacten geweest zijn met de werknemer en wat besproken is;

- Bekijken welke afspraken zijn gemaakt over reïntegratie en terugkeer naar werk;

* Bijhouden van de verzuimactiviteiten door de werkgever;
* Inzicht krijgen in de verwachte hersteldatum;
* Verzoeken, zoals spoedcontroles, richten aan de verzuimbegeleiders.

24-08-2006