AutoRai

Ford S-MAX veiligste in zijn klasse met Euro NCAP score van 5 sterren

(8/25/2006)
De nieuwe Ford S-MAX heeft een score van vijf sterren behaald volgens het botssimulatieprotocol Euro NCAP en is daarmee de beste in zijn klasse. Samen met het nieuwste Focus-model heeft Ford nu twee auto's die de maximale Euro NCAP score hebben behaald. Met 2 sterren en 13 punten heeft de Ford S-MAX ook uitstekende resultaten behaald wat betreft de bescherming van voetgangers.
"Door onze uitgebreide inspanningen op het gebied van veiligheid zijn we in staat de actieve en passieve veiligheid van onze auto's continu te verbeteren," zegt Gisbert Gäb, Manager Vehicle Safety bij Ford Europa. "Bij de nieuwe S-MAX hebben we ons IPS-systeem (Intelligent Protection System) verder verbeterd met een airbag ter hoogte van de knieën van de bestuurder, gecombineerd met een energieabsorberende stuurkolom met een uitzonderlijk stijve structuur. Deze Euro NCAP score van 5 sterren onderstreept onze compromisloze veiligheidsstrategie."

Het IPS-systeem (Intelligent Protection System) is een geïntegreerd veiligheidssysteem dat bestaat uit een combinatie van een sterke carrosseriestructuur die optimale bescherming biedt bij botsingen en hypermoderne beschermingsmaterialen en technische hulpmiddelen die een ongeluk helpen voorkomen en de kans op letsel bij een botsing verkleinen.

In de Ford S-MAX worden de voorste twee inzittenden beschermd door de allermodernste airbags aan de voorzijde, een nieuwe knieairbag voor de bestuurder en zijairbags voor bescherming van de borst. De inzittenden op de eerste en tweede rij worden beschermd door gordijnairbags.

In de S-MAX zijn de buitenste stoelen van de tweede rij uitgerust met een ISOFIX systeem dat op drie punten is verankerd. De als optie leverbare kinderstoelen in uiteenlopende maten hebben in combinatie met het ISOFIX systeem de score van 4 sterren voor kindveiligheid mogelijk gemaakt.

De geheel nieuwe Ford S-MAX is ook standaard voorzien van een geavanceerd nekbeschermingssysteem. Samen met de 3-puntsveiligheidsgordels, geoptimaliseerde gordelspanners en gordelklampen, geprofileerde zittingen die het onder de gordel doorglijden voorkomen, een energieabsorberend stuursysteem en veiligheidspedalen vormen deze voorzieningen een uitgebreid veiligheidssysteem voor de bescherming van inzittenden.

Op het gebied van actieve veiligheid zijn voor de S-MAX verschillende belangrijke nieuwe technologieën toegepast voor extra controle en meer mogelijkheden om ongevallen te voorkomen. De auto is standaard voorzien van een ABS systeem met EBD (Electronic Brakeforce Distribution) en kan desgewenst ook worden uitgerust met het ESP systeem (Electronic Stability Programme).

Ford biedt verder diverse nieuwe op de bestuurder gerichte technologieën die sterk bijdragen aan de veiligheid. Voor de Ford S-MAX zijn volledig nieuwe systemen verkrijgbaar zoals het ACC systeem (Adaptive Cruise Control) met FA (Forward Alert) en een nieuwe actieve ophanging met continu geregelde demping.

De nieuwe Ford S-MAX is volledig door Ford zelf ontworpen en wordt exclusief geproduceerd in de eigen fabriek in het Belgische Genk. De productie van de S-MAX en van de Ford Galaxy is in april 2006 van start gegaan.

Drie maanden nadat de S-MAX in Europa op een aantal markten werd geïntroduceerd, heeft Ford bijna 9000 exemplaren van de nieuwe people mover afgeleverd en meer dan 30.000 bestellingen binnengekregen. Uit marktonderzoek blijkt dat meer dan de helft van de kopers van de S-MAX, nieuwe klant is bij Ford.

"Wij zijn blij met de reacties van pers en publiek op de nieuwe S-MAX," aldus Joe Bakaj, Vice President, Product Development bij Ford Europa. "We zijn ook uitermate trots op de uitstekende Euro NCAP score waarmee deze auto de beste in zijn klasse is geworden. De testresultaten zijn een perfecte illustratie van onze voortdurende inspanningen om de veiligheid van onze auto's te verbeteren."

Resultaten Euro NCAP voor Ford S-MAX (met stuur aan linkerkant):

Testonderdelen

Punten/sterren

Bescherming van volwassen inzittenden

5 sterren


- Frontale botsing

16 punten


- Zijdelingse botsing

16 punten


- Botsing tegen vast object

2 punten


- Waarschuwing veiligheidsgordels

2 punten


- Totaal

36 punten (beste in zijn klasse)

Kindveiligheid

4 sterren

Voetgangerbescherming

2 sterren

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster