Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Jongen (17) aangehouden na mishandeling agent

Publicatiedatum: 27-8-2006 12:04:08

Arnhem - Een zeventienjarige jongen uit Borculo is zaterdagnacht door de Arnhemse politie aangehouden wegens mishandeling van een agent. De agent was daarbij licht gewond geraakt. Twee surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag op de Korenmarkt twee mannen op straat vechten. Toen de agenten daarbij wilden ingrijpen zou een van de twee, de jongen uit Borculo, de agent in het gezicht hebben geslagen. De knaap werd daarop aangehouden.

Vrijwel tegelijkertijd werd een 21-jarige Westervoorter aangehouden. Hij zou kort daarvoor in een horecazaak aan het Jansplein een negentienjarige jongen uit Arnhem een kopstoot hebben gegeven. De Westervoorter kon kort na het incident in de omgeving worden aangehouden op aanwijzen van het slachtoffer en getuigen. Het slachtoffer had een verwonding in het gezicht opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 27-8-2006 12:03:11

Arnhem - De Arnhemse politie heeft zaterdagavond in de wijk Klarendal een 39-jarige bewoner aangehouden in verband met huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 44-jarige echtgenote bij een ruzie de keel dicht geknepen te hebben. De vrouw was de woning uitgegaan en waarschuwde elders de politie. Op het adres waar de vrouw verbleef verscheen even later ook de Arnhemmer terwijl agenten met haar in gesprek waren. De man werd daarop aangehouden en is ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bromfietser door omstanders aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 27-8-2006 12:02:25

Arnhem - Een zestienjarige bromfietser uit Arnhem is zaterdagavond door omstanders aangehouden en aan de politie overgedragen na een aanrijding op het Nieuwe Plein in zijn woonplaats. De jongen kwam even na zes uur in botsing met een fietsster, een zeventienjarig meisje uit Westervoort en wilde er meteen vandoor gaan door bij een kameraad achterop te springen. Omstanders staken daar een stokje voor en hielden de knaap tegen. Hij werd even later door gewaarschuwde agenten aangehouden. De Arnhemmer bleek later zonder bromfietscertificaat te hebben gereden. De brommer zou hij hebben geleend. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Bij de aanrijding was verder niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velpse automobilist gepakt met rijontzegging

Publicatiedatum: 27-8-2006 12:01:37

Velp - De Velpse politie heeft zaterdagochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een 55-jarige automobilist uit die plaats wegens het rijden tijdens een rijontzegging. De Velpenaar had ook een aanrijding veroorzaakt en bleek bovendien onder invloed van alcohol. De man kwam in de loop van de ochtend in het politiebureau informeren hoe het met zijn rijbewijs was, dat eerder deze week was ingevorderd in verband met het rijden onder invloed. Nadat hem was verteld dat zijn rijbewijs nog ingevorderd was vertrok de man. Een agent zag de Velpenaar evengoed achter het stuur van een auto stappen en er mee wegrijden. Daarop reed een motoragent de man achterna en wist hem op de Kerkstraat te achterhalen. De man botste daarbij tegen een geparkeerde auto waarbij schade ontstond. Ook rook de man naar alcohol maar na de ademtest bleek hij onder de limiet van 0,51 promille te zitten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijmegenaar loopt botbreuken op bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 27-8-2006 12:00:41

Arnhem - Een 53-jarige man uit Nijmegen heeft vrijdagmiddag enkele botbreuken opgelopen bij een verkeersongeval op de Driepoortenweg in Arnhem. Het slachtoffer reed rond kwart voor vijf met zijn bromfiets over de Driepoortenweg richting Westervoortsedijk. Een 35-jarige Wageninger, die in dezelfde richting reed met een bestelwagen, wilde op een gegeven moment naar rechts voorsorteren. Daarbij zou hij zonder richting aan te geven naar rechts zijn gegaan. De Nijmegenaar, die op dat moment een rij auto's rechts inhaalde, werd daarbij door de Wageninger aangereden. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en bleek een vijftal botbreuken te hebben opgelopen aan zijn armen. Ook had de man letsel in het gezicht en een aantal wonden die gehecht moesten worden. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Snorfietser (86) gewond na aanrijding met trolleybus
Publicatiedatum: 27-8-2006 11:59:46

Arnhem - Op de Eusebiusbinnensingel in Arnhem is vrijdagmiddag een 86-jarige snorfietser uit die stad gewond geraakt na een aanrijding met een trolleybus. De man had een verwonding aan zijn hand opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Volgens getuigen was de Arnhemmer vanaf het park Lauwersgracht de Eusebiusbinnensingel overgestoken kennelijk met de bedoeling richting Nieuwstad te rijden. Daarbij zag hij de naderende trolleybus, bestuurd door een 55-jarige man uit Velp, over het hoofd. De buschauffeur trachtte nog door uitwijken een aanrijding te voorkomen maar het slachtoffer werd geraakt door de achterzijde van de bus. Er was geen drankgebruik geconstateerd, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606