Politie Zuid-Holland-Zuid

27/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 27-08-2006 o Weekendpersberichten district II

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO - Op woensdag 6 september aanstaande houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de fietsen te bezichtigen aan de Bamendaweg 59 in Dordrecht, vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom (bijvoorbeeld een aankoopbon) meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR MOGELIJKE OPLICHTERS/INBREKERS REGIO De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt bewoners voor mogelijke pogingen tot inbraak of oplichting. Op 24 augustus belden twee in een soort uniform geklede mannen aan bij verschillende woningen aan de Zuidendijk in Dordrecht. Ze stelden bewoners onder meer de vraag of ze op de hoogte waren van het aantal inbraken in Nederland. De mannen boden bewoners een beveiligingsinstallatie aan voor de kwart van de normale prijs en ze vroegen hun of ze binnen mochten komen voor een glas water. Een bewoner zag dat één van de binnengekomen mannen film/foto-opnamen maakte van het interieur van de woning. De bewoner vertrouwde het niet en zei de politie te gaan bellen, waarop de mannen snel weggingen.
De mannen waren gekleed in een nette zwarte uniformbroek en een wit overhemd met onder meer het opschrift Rotterdam. Eén man droeg ook een blauwe uniformjas met een logo en het opschrift Rotterdam. Het ging om een blanke en een licht getinte man.
De Politie Zuid-Holland-Zuid sluit bepaald niet uit dat het tweetal heel andere bedoelingen hadden dan ze zeiden. Ze waarschuwt bewoners uiterst terughoudend te zijn in het te woord staan en binnenlaten van onbekenden. Wie toch naar binnen gaat om een glas water of iets dergelijks te halen, doet er verstandig aan de deur in de tussentijd slotvast dicht te doen. Neem bij twijfel geen risico, laat niemand binnen en waarschuw de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

INBRAAK IN WINKEL
GORINCHEM Bij een winkel op de Koningin Wilhelminalaan in Gorinchem is ingebroken. Men ontdekte de inbraak op 25 augustus 2006 en waarschuwde de politie. De inbrekers verwijderden een ruit uit het pand en kwamen zo binnen. Ze stalen geld, rookwaren en loten. De Technische Recherche doet onderzoek.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
LEERDAM Een 45-jarige man uit Leerdam is op 25 augustus aangehouden, nadat hij in een supermarkt aan de Vlietskant was betrapt op winkeldiefstal. Hij had een volle boodschappentas niet afgerekend. Aangezien hij een transactievoorstel ter waarde van 220 euro niet accepteerde, zal de man zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

ALCOHOL
SLIEDRECHT Een 59-jarige automobilist uit Sliedrecht is op 25 augustus op de Conradstraat aangehouden. Hij blies 1,92 promille (845 ugl) waarop normaliter zijn rijbewijs zou worden ingevorderd, maar dat had hij niet. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. GORINCHEM Een 43-jarige automobilist uit Gorinchem is op 26 augustus op de Glacis aangehouden. Uit een routinecontrole kwam naar voren dat hij zóveel gedronken had (2,0 promille of 880 ugl) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor mocht hij naar huis. LEERDAM Een 29-jarige beginnend bestuurster uit Leerdam is op 27 augustus aangehouden. Ze was met haar auto op de Palissade tegen een andere auto gebotst en verliet haar voertuig. Agenten vonden haar lopend op de Parallelweg. Ze blies 1,85 promille (815 ugl), liefst negen keer teveel dan is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd.

METAALDIEVEN AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Twee mannen van 51 jaar uit Gorinchem en van 41 jaar uit Alblasserdam zijn op 26 augustus op de Hertzweg aangehouden. Een getuige betrapte hen toen ze op een bedrijfsterrein aan de Hertzweg platen zink in stukken knipten en de delen wegnamen. Het tweetal is ingesloten en in verzekering gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
GORINCHEM Supermarktpersoneel heeft op 26 augustus op de Rosmolensteeg een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd betrapt met in zijn bezit zes broodjes en twee pakjes kalkoenfilet. Ook werd bij hem een fles port (zonder bonnetje) en een schroevendraaier gevonden. De goederen gingen terug naar de supermarkt, de verdachte, een bekende van de politie, mocht mee naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld.

VROUW GEWOND
PAPENDRECHT Een 45-jarige vrouw uit Papendrecht is op 27 augustus gewond geraakt toen zij op de Edelweisslaan ten val kwam. De vrouw was na een feestje te voet onderweg naar huis, toen ze bij het oversteken van de Ededlweisslaan zó schrok van een passerende auto dat ze viel. Ze was aanspreekbaar en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. Ter plaatse gekomen agenten die het ongeval afhandelden, kregen vrij snel na aankomst gezelschap van een 19-jarige belangstellende bromfietser uit Papendrecht. Hij uitte zijn belangstelling echter in het roepen van scheldwoorden tegen de agenten en het tonen van zijn middelvinger. Hij reed bovendien zonder helm en zonder licht. De agenten hebben hem bekeurd en aangifte gedaan wegens belediging.

AUTO IN BRAND
PAPENDRECHT Op 27 augustus is op de Laurierhof een auto in brand geraakt. Door onbekende oorzaak vatte de Renault Clio aan de achterzijde vlam. Omwonenden probeerden met emmers water het vuur te doven, maar moesten het afblussen aan de brandweer overlaten. De auto is weggesleept en de Technische Recherche is voor onderzoek ingeschakeld.

BEDRIJFSINBRAAK
GORINCHEM - Bij een inbraak in een winkel aan het Wiardi Beckmanplein zijn op 27 augustus mogelijk sloffen sigaretten buitgemaakt. Onbekenden sloegen een ruit in beschadigden een kozijn. Hoewel agenten snel ter plaatse waren, wist een onbekend aantal personen met bromfietsen te ontkomen. Bij de winkel werden op het trottoir enkele sloffen sigaretten aangetroffen. De Technische Recherche doet onderzoek.

VROUW AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een 33-jarige vrouw uit Amersfoort is op 27 augustus op de Van Eesterensingel aangehouden. Agenten waren daar ter plaatse in verband met een mogelijke vechtpartij, maar troffen daar de verdachte die een van de agenten herhaaldelijk beledigde. Ook gaf ze agent een klap in zijn gezicht en spuugde ze hem. De vrouw is ingesloten en wordt verhoord. Wat haar bewoog om te gaan schelden en slaan, is vooralsnog onduidelijk.