Politie Zuid-Holland-Zuid

27/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 27-08-2006 o Weekendpersberichten district I

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO - Op woensdag 6 september aanstaande houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de fietsen te bezichtigen aan de Bamendaweg 59 in Dordrecht, vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom (bijvoorbeeld een aankoopbon) meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR MOGELIJKE OPLICHTERS/INBREKERS REGIO De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt bewoners voor mogelijke pogingen tot inbraak of oplichting. Op 24 augustus belden twee in een soort uniform geklede mannen aan bij verschillende woningen aan de Zuidendijk in Dordrecht. Ze stelden bewoners onder meer de vraag of ze op de hoogte waren van het aantal inbraken in Nederland. De mannen boden bewoners een beveiligingsinstallatie aan voor de kwart van de normale prijs en ze vroegen hun of ze binnen mochten komen voor een glas water. Een bewoner zag dat één van de binnengekomen mannen film/foto-opnamen maakte van het interieur van de woning. De bewoner vertrouwde het niet en zei de politie te gaan bellen, waarop de mannen snel weggingen.
De mannen waren gekleed in een nette zwarte uniformbroek en een wit overhemd met onder meer het opschrift Rotterdam. Eén man droeg ook een blauwe uniformjas met een logo en het opschrift Rotterdam. Het ging om een blanke en een licht getinte man.
De Politie Zuid-Holland-Zuid sluit bepaald niet uit dat het tweetal heel andere bedoelingen hadden dan ze zeiden. Ze waarschuwt bewoners uiterst terughoudend te zijn in het te woord staan en binnenlaten van onbekenden. Wie toch naar binnen gaat om een glas water of iets dergelijks te halen, doet er verstandig aan de deur in de tussentijd slotvast dicht te doen. Neem bij twijfel geen risico, laat niemand binnen en waarschuw de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AANRIJDING
DORDRECHT Bij een aanrijding is een 73-jarige man uit Zwijndrecht gewond geraakt. De man reed op 25 augustus 2006 in een auto op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht en ging in de richting van de oprit naar de rijksweg A16. Voor hem remde een andere auto in verband met het rode verkeerslicht. De 73-jarige zat hierachter en kwam niet op tijd tot stilstand. Een ambulance nam de gewonde man die last had van zijn nek en rug mee voor behandeling naar het ziekenhuis in Dordrecht.

INBREKER SNEL AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een verdachte van een inbraak is snel aangehouden. Een 73-jarige bewoner van een huis op het Sint Jacobsplein in Dordrecht merkte toen hij in zijn woning naar beneden ging dat er iemand in zijn achtertuin liep. Op het moment dat deze man de 73-jarige zag, rende hij weg. De bewoner bedacht zich geen moment en ging achter de 37-jarige verdachte uit Dordrecht aan. Bij de Lange IJzerenbrug kreeg hij de verdachte te pakken en trok deze achterover. De 37-jarige had kans gezien uit de woning een geldkistje en portefeuille meegenomen. Een getuige hielp de 73-jarige bij de aanhouding. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 22-jarige man uit Zwijndrecht is op 25 augustus op de Orionstraat aangehouden. Hij zou diezelfde dag zijn moeder woordelijk en met een schaar hebben bedreigd na een ruzie over geld. De moeder ontvluchtte haar huis, waarna de politie werd gebeld. Op de Orionstraat werd de verdachte aangetroffen en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

VALS RIJBEWIJS
DORDRECHT Een 19-jarige automobilist uit Dordrecht is op 26 augustus op de Voorstraat aangehouden. Agenten onderwierpen hem aan een routinecontrole, waarop de man hun een vervalst rijbewijs toonde. De man werd aangehouden en na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Een 15-jarig meisje uit s-Gravendeel dat als passagier in de auto meereed, bleek zich niet te kunnen identificeren en mocht ook mee naar het bureau. Nadat haar identiteit was vastgesteld, is zij in vrijheid gesteld.

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT Een 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Leeds (Engeland) is op 26 augustus op de Schaepmanlaan aangehouden. Hij reed daar een spiegel van een personenauto kapot. Ter plaatse gekomen agenten lieten hem blazen waaruit een alcoholpromillage van 1,5 (660 ugl) naar voren kwam. De man kreeg een rijverbod van zeven uren en na het betalen van 550 euro kon hij zijn weg (lopend) vervolgen.
ZWIJNDRECHT Een 20-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht is op 26 augustus op de Karel Doorman aangehouden. De beginnend bestuurder blies 0.8 promille, genoeg voor invordering van zijn rijbewijs. DORDRECHT Bij een alcoholcontrole op de Merwedestraat op 26 augustus werden in totaal 541 weggebruikers gecontroleerd. 11 van hen bleken teveel op hebben en kregen een proces verbaal en een rijverbod. Een 47-jarige man uit Dordrecht blies 2,17 promille (955ugl). Niet alleen voldoende voor 12 uur rijverbod, maar ook voor invordering van zijn rijbewijs.

MEISJE GEWOND NA AANRIJDING
DORDRECHT Een 14-jarig meisje uit Dordrecht is op 25 augustus gewond geraakt toen zij op het Selma Lagerlof-erf werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Numansdorp. Het meisje reed op een voetpad dat haaks op het Selma Lagerlof-erf uitkomt. Aan het eind van het voetpad is een schutting opgericht. Toen het meisje de straat opreed, bevond ze zich juist achter de schutting, waardoor de automobiliste haar niet kon zien. Met vermoedelijk lichte verwondingen aan haar enkel is het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

VERDACHTE VAN OPLICHTING AANGEHOUDEN
DORDRECHT - De Politie Amsterdam- Amstelland heeft op verzoek van de Politie Zuid-Holland-Zuid op 26 augustus op een politiebureau aan de Flierbosdreef in Amsterdam een 22-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij zou zijn zus hebben benadeeld door - zonder haar medeweten of toestemming - op haar naam een telefoonabonnement af te sluiten. De zus, een 19-jarige vrouw uit Dordrecht, wist van niets en werd op een onprettige manier verrast toen ze op 3 mei een brief van een deurwaarder kreeg. Daarin werd ze gesommeerd een bedrag van ruim 2100 euro aan telefoonkosten te betalen. Het slachtoffer had direct het vermoeden dat haar broer kennelijk haar adres had gebruikt en haar handtekening had vervalst. Ze deed aangifte, waarop de politie een onderzoek opstartte, dat leidde naar Amsterdam. De verdachte is naar Dordrecht overgebracht en aldaar in verzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 51-jarige man uit Dordrecht is op 26 augustus op de Antareshof aangehouden. Hij zou zijn vrouw met een schoen hebben geslagen en aan haar haren hebben getrokken. De man heeft een alcoholprobleem en was kennelijk dronken. Hij is in verzekering gesteld.

VECHTPARTIJ IN DISCOTHEEK: DRIE AANHOUDINGEN
DORDRECHT Na een vechtpartij in een discotheek aan de Houttuinen zijn op 27 augustus drie Dordtenaren van 19, 23 en 36 jaar aangehouden. Door nog onbekende reden raakten de drie met elkaar in gevecht, waarna het discotheekpersoneel ze buiten wilden zetten. De 19-jarige wist buiten te komen en wachtte kennelijk de andere twee op. Toen een agent met de 23-jarige naar buiten kwam, sprong de 19-jarige snel naar hem toe met kennelijk de bedoeling hen een karatetrap, een zogenaamde flying kick te geven. Hij had geen rekening gehouden met een inmiddels ter plaatse gekomen agent met diensthond. Toen de verdachte met gestrekt been op de 23-jarige afvloog, werd hij - in de lucht - door de diensthond gebeten. De 19-jarige liep hierbij beetwonden in en elleboog, schouder en knie op, die in het ziekenhuis behandeld moesten worden. De overige twee konden op een normale manier aangehouden en afgevoerd worden. Ze zijn allen ingesloten. De politie zoekt nog uit hoe de vechtpartij is ontstaan.

MAN IN TREIN IN ELKAAR GESLAGEN
ZWIJNDRECHT - Een 21-jarige man uit Dordrecht is in de vroege ochtend van 26 augustus in de trein van Rotterdam naar Dordrecht in elkaar geslagen. De man was in de trein een groepje jongeren tegengekomen dat hij eerder in een horecagelegenheid had gezien. Hij kreeg woorden met een van hen en werd door meerdere van hen geslagen en geschopt. Hij liep kneuzingen in zijn gezicht, krassen in zijn nek en licht hersenletsel op en mocht na controle in het ziekenhuis naar huis. De politie heeft de zaak in onderzoek.