Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 27 augustus 2006

Courage houdt vier personen aan

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond hield het Courageteam twee Belgische drugstoeristen aan. Zij hadden 100 gram hash en 100 gram hennep bij zich en bleken dit te hebben gekocht bij een illegaal verkooppunt. Hierna heeft het Courage-team een inval gedaan bij een woning aan de Prins Bernhardlaan. In de woning werden twee inwoners uit Bergen op Zoom aangehouden, van respectievelijk 22 en 24 jaar, die vanuit de woning hash en hennep verkochten.

In de woning werden verder nog diverse drugstoeristen aangetroffen. Zij hadden echter nog niets kunnen kopen en mochten daarom na onderzoek hun weg richting België vervolgen. De politie trof in de woning een hoeveelheid van ruim 2,5 kilo hash en hennep aan. De twee drugstoeristen kregen een boete van 900 euro en 1200 euro. Als ze deze niet betalen, zullen ze zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De twee inwoners uit Bergen op Zoom, zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt drie vechtersbazen aan

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag rond 13.00 uur kreeg de politie en melding van een vechtpartij op het Geerveld. Toen de politie ter plaatse kwam waren de partijen al uit elkaar. Een groep vrienden kreeg onderling ruzie en ging met elkaar op de vuist. Een aantal personen had last van lichte verwondingen. Ook sneuvelde de voorruit van een auto. De politie heeft drie personen aangehouden om te verhoren en de toedracht duidelijk te krijgen.

Politie neemt rijbewijs dronken bestuurder af

HALSTEREN: Tijdens alcoholcontrole op de Halsterseweg zaterdag rond
01.25 uur, werd een 36-jarige bestuurder uit Steenbergen aangehouden. De man bleek te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijverbod en bekeuring voor dronken bestuurder

BERGEN OP ZOOM: Tijdens een alcoholcontrole op de Olympialaan op vrijdagavond werd een 44-jarige persoon uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij had teveel alcoholhoudende drank genoten. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 6 uur.

Scheldkanonnade voor politie bij reanimatie

ROOSENDAAL: Vrijdagavond werd een 58-jarige man onwel op de tennisbaan aan de President Kennedylaan. Hij bleek een hartstilstand te hebben. Zijn tennispartner en een toevallig aanwezige bedrijfshulpverleenster, begonnen direct met reanimatie. De GGD nam de medische zorg van hen over. Het slachtoffer kwam na enige tijd weer bij kennis. De politie assisteerde de GGD tijdens de reanimatie en ving de betrokkenen op. Een groep opgeschoten jeugd uit De Kroeven, die op het incident was afgekomen, vonden het nodig om de politiemensen tijdens hun ondersteuning te trakteren op een scheldkanonnade vanachter de bossage. Dit tot grote verontwaardiging van de aanwezigen op de tennisvereniging. De politieagenten hebben deze stortvloed lijdzaam over hun hoofd heen laten gaan omdat zij op dat moment andere prioriteiten hadden. De groep jongeren staat bij de politie en gemeente bekend als zijnde overlastgevende jeugd. De politie, gemeente en het SIW zijn op dit moment actief bezig het probleem beheersbaar te maken. Daar waar nodig zullen passende maatregelen worden genomen.De politie accepteert het getoonde gedrag niet.

Conducteur houdt reiziger aan

ROOSENDAAL: Op vrijdagavond werd op het station in Roosendaal een 53-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij weigerde een kaartje te betalen en werd de trein uitgezet. De man duwde de conducteur en hield hem tegen zodat hij niet meer de trein in kon. De trein is zonder de conducteur vertrokken. De conducteur heeft de man aangehouden en aan de politie overgedragen.

Bekeuring voor beledigen politieagent

ROOSENDAAL: Op vrijdagavond werd een politieagent beledigd op het station in Roosendaal door een 16-jarige inwoner uit Roosendaal. De jongen werd aangehouden en werd na verhoor met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

Tien personen aangehouden na ongeregeldheden

ROOSENDAAL: Tijdens de horecadienst van vrijdag op zaterdag ontstonden rond 01.20 uur ongeregeldheden op en nabij de Markt. Leden van een voetbalploeg kwamen met de politie in aanraking vanwege belediging, openlijke geweldpleging, niet voldoen aan bevel of vordering en openbare dronkenschap. Om de rust te herstellen werden enkele charges uitgevoerd. Hierbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok en moesten er twee diensthonden worden ingezet. Tevens vond er een steekpartij plaats waarbij een 24-jarige inwoner uit Roosendaal gewond werd. In totaal werden er 10 personen aangehouden, voor de steekpartij, belediging, niet voldoen aan bevel of vordering, openlijke geweldpleging en openbare dronkenschap.

Vier bedrijfsinbraken

ROOSENDAAL: Op vrijdagavond werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Ettenseweg. Uit het bedrijf werden een aantal computers weggenomen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een inbraak plaats op de Gewenten te Roosendaal. Toegang werd verschaft door middel van het openbreken van een deur. Er werden diverse goederen weggenomen.

Op zaterdag 26 augustus omstreeks 00:38 uur kwam een inbraakalarm binnen vanuit een bedrijf aan de Gewenten te Roosendaal. Het bleek dat een toegangsdeur was geforceerd en dat er computers en andere zaken waren weggenomen.

Op zaterdagmorgen tussen 01.00 en 02.00 uur vond een inbraak plaats in een bedrijf aan de Meeten te Roosendaal. Toegang werd verschaft door het openbreken van een deur. Er werd vermoedelijk niets weggenomen.

Van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een bedrijf aan de Belder te Roosendaal. De toegangsdeur werd geforceerd en er zijn goederen weggenomen vanuit de ontvangsthal van het bedrijf. Tevens werd het bedrijf geheel doorzocht.

Buurtonderzoek na vernielde auto's in Tolberg

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn zo'n 10 auto's beschadigd op een parkeerplaats bij flatgebouwen aan Tolbergcentrum en De Hoveniersberg. De daders hadden het vooral gemunt op de ruitenwissers. Bij één auto werd door het afbreken van de ruitenwisser ook de ruit vernield. De politie stelt een buurtonderzoek in naar de vernielingen en roept eventuele getuigen op zich te melden op 0900-8844.

Auteur: Manon Erkens