Gemeente Reimerswaal


Praat mee over het kiesstelsel!

Geplaatst op: 15-08-2006

Het Burgerforum Kiesstelsel nodigt alle Zeeuwen uit voor een debatavond over het Nederlandse kiesstelsel op maandag 28 augustus om 20.00 uur in het Belfort op de Groote Markt in Sluis. Aan de hand van stellingen zal onder leiding van burgemeester Jaap Sala van Sluis worden gediscussieerd over het kiesstelsel. Deze avond is toegevoegd aan een reeks debatavonden in heel Nederland. De uitkomsten worden verwerkt in een advies aan de regering over het al dan niet aanpassen van het kiesstelsel.

Burgerforum
Het Burgerforum Kiesstelsel is ingesteld door het kabinet en in februari 2006 geïnstalleerd in de Tweede Kamer door vice-premier Gerrit Zalm. Dit forum bestaat uit 140 willekeurig geselecteerde "gewone" burgers, onder wie Renée Mink uit Kortgene, Freya Plaisier uit Zierikzee, Nelly Zijderveld uit Oostburg en Mihai Axinti uit St.Jansteen. Het Burgerforum buigt zich over het Nederlandse kiesstelsel. Moet het anders? Hoe kan het beter? In november brengt het burgerforum hierover een advies uit aan het kabinet.

Dit advies baseren zij op de informatie die ze in het land verzamelen. Goede ideeën, meningen en standpunten van zoveel mogelijk Nederlanders worden meegewogen. Hoe meer Nederlanders meepraten over het kiesstelsel, hoe beter.Zo is het advies aan het kabinet goed onderbouwd en heeft het een groot draagvlak.

Extra bijeenkomst in Zeeland
Tijdens twaalf regionale bijeenkomsten is gediscussieerd over het kiesstelsel. In eerste instantie wa er geen bijeenkomst georganiseerd in Zeeland. Burgerforumlid Nelly Zijderveld uit Oostburg vond dit zo jammer, dat ze in samenwerking met de andere Zeeuwse burgerforumleden en de gemeente Sluis een extra bijeenkomst organiseert.

Meer informatie en aanmelden
Vindt u ook dat er iets moet veranderenaan ons kiesstelsel, dan heeft u nu de kans om uw stem te laten horen! Voor meer informatie of om u aan te meldenvoor de bijeenkomst, kunt ucontact opnemen met: . Nelly Zijderveld-Van der Perk, tel. 0117- 451 841 of n.perk@burgerforumkiesstelsel.nl
. Renée Mink ,r.mink@burgerforumkiesselsel.nl
. Freya Plaisier, f.plaisir@burgerforumiesstesel.nl . Mihai Axinti, m.axinti@burgerforumkiesstelsel.nl . Gemeente Sluis, Voorlichting, tel. 0`117 - 457 123 of voorlichting@gemeentesluis.nl

Meepraten kan ook via het digitale forum of de Burgerforum Barometer op www.nederlandpraatmee.nl

Onderzoek GGD en RIVM naar bescherming tegen infectieziekten>>