Debat over Bioterrorisme en andere virusdreigingen

Center for poverty related

DE VIRUSDREIGING
Debat over de bescherming tegen besmetting en epidemieën

Met topadviseur van President Bush, WHO vertegenwoordiger en Nederlandse topwetenschappers

28 augustus
Aanvang 20.15 uur
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Voertaal Engels

De wereld is in de ban van besmetting en epidemieën. Besmetting als gevolg van bioterrorisme lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Een uitbraak van vogelgriep in Azië houdt aandelenbeurzen in de ban; banken adviseren niet langer te investeren in landen waar epidemieën uitbreken; Afrika wordt verlamd door de razendsnelle verspreiding van het HIV/aids virus. Kunnen we ons beschermen? Zijn er vaccins te ontwikkelen die de besmetting kunnen tegengaan of afremmen? En als we dat al kunnen, is het te betalen? Zijn vaccins op tijd aan te maken? Hoe distribueren we de vaccins? En wie krijgt ze wel en wie niet?

Deze actuele vragen staan centraal in het debat over .De Virusdreiging.. Aan het debat zullen onder meer deelnemen Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases in de VS en President Bush.s topadviseur op het gebied van infectieziektenbestrijding, Marie-Paule Kieny, directeur van het Initiative for Vaccine Research van de Wereld Gezondheids Organisatie, viroloog Prof. dr. Jaap Goudsmit, Vice-President van het biotechnologiebedrijf Crucell in Leiden en Prof. dr. Ab Osterhaus, directeur van het Nationaal Influenza Centrum in Rotterdam. Het debat wordt geleid door Pia Dijkstra, gespreksleider en journalist en zal worden ingeleid door Prof. dr. Joep Lange van het AMC en directeur van het Center for Poverty-related Communicable Diseases (CPCD), de organisator van het debat.

Het debat vindt plaats aan de vooravond van het internationale wetenschappelijke congres .Aidsvaccine06. over de zoektocht naar het aidsvaccin dat van 29 augustus t/m 1 september gehouden wordt in de Amsterdamse RAI. Daar spreken onder meer prinses Mabel, minister Hoogervorst en Bush.gezondheidszorgadviseur Anthony Fauci..

Meer informatie:

Jacques Monasch

06-12967238
jacquesmonach@planet.nl