2e persbericht van zondag 27 augustus 2006

Eindhoven, 27-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten steekpartij aangehouden

Zaterdagochtend en -middag heeft de politie drie Eindhovenaren aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij die vrijdagmiddag plaatsvond in een woning aan de Keldermanstraat (zie
1e persbericht van zaterdag 26 augustus en 2e persbericht van vrijdag 25 augustus). Een 40-jarige man werd daarbij in de borst gestoken maar raakte daarbij niet levensgevaarlijk gewond. Zaterdag om 8.15 uur hield de politie buiten heterdaad twee verdachten in hun woning in Woensel Zuid aan. Het gaat om twee mannen van 18 en 44 jaar. Een 20-jarige verdachte werd in een hotel aan de Noord Brabantlaan buiten heterdaad aangehouden. De drie zijn, samen met de op vrijdag aangehouden 20-jarige verdachte, ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven/Best: Politie houdt twee verdachten aan na doorrijden bij ongeval

De politie heeft zaterdagmiddag twee verdachten aangehouden. De twee waren rond 16.00 uur met hun auto op de Genneperweg in Eindhoven betrokken bij een verkeersongeval en zijn hierna doorgereden. Een 59-jarige fietser uit Eindhoven kwam hierbij ten val. De verdachten zijn een 25-jarige man uit Best en een 20-jarige man uit Eindhoven. Aan de hand van het kenteken die de fietser aan de politie doorgaf, zagen de agenten omstreeks 17.00 uur de auto op de Loopheuvel in Best rijden. Het voertuig was aan de rechterzijde beschadigd. Bij de staandehouding zat een persoon, de oudste van de twee, achter het stuur. Hij vertelde dat hij zijn wagen aan een vriend in Eindhoven had uitgeleend en dat zijn vriend bij het ongeval betrokken was. Bij verdere controle bleek de man geen rijbewijs te hebben en was de auto niet verzekerd. De andere verdachte meldde zich 18.10 uur op het politiebureau nadat de politie hem hiervoor had benaderd. Ook hij had geen rijbewijs. De auto is in beslag genomen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt. De fietser maakt het goed.

Eindhoven: Politie houdt verdachte fietsdiefstal aan

De politie hield zaterdagavond om 21.40 uur op de Maurits Lijnslagerstraat een 18-jarige Eindhovenaar aan. Omstanders zagen dat de man een fiets probeerde te stelen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor flessentrekkerij

De politie hield zondagmiddag om 12.30 uur in een horecazaak op de Markt een 29-jarige man uit Venray aan. De man weigerde te betalen voor vijf biertjes die hij in de zaak had gedronken. De verdachte blijkt al vaker gegeten en/of gedronken te hebben zonder daarvoor te willen betalen; sinds maart dit jaar al negen keer. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt graffitispuiter aan

Zondagmorgen omstreeks 5.45 uur is een 21-jarige Eindhovenaar op de Onze Lieve Vrouwestraat aangehouden. De politie zag hem hier, samen met een ander persoon, een vrachtwagen bespuiten. Zijn kompaan wist te ontkomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt

Helmond: politie houdt vluchtende winkeldief aan

De politie kon zaterdagmiddag om 16.35 uur in de Kromme Steenweg een winkeldief aanhouden. Het gaat om een 34-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. De man had even daarvoor een jas gestolen uit een kledingzaak aan de Elzaspassage. Bewakingspersoneel zag dat en konden op straat de man aanspreken. Hem werd gevraagd hen te volgen. Vervolgens rende de dief hard weg. De gewaarschuwde politie kon hem even later toch inrekenen.

Helmond: Dronken bestuurder veroorzaakt schade, rijbewijs ingevorderd

Een 35-jarige bestuurder uit Helmond is omstreeks 4.30 uur op het parkeerterrein aan de Beatrixlaan door de politie aangehouden. Dat gebeurde nadat hij tijdens het parkeren een stilstaande auto beschadigde. De 21-jarige Helmondse bestuurster sprak de man daarop aan en vertrouwde het niet helemaal. De door haar gewaarschuwde politie ging hem vervolgens controleren op te veel drank. Bij hem werd een promillage van ruim 1,70 gemeten. Zijn rijbewijs werd daarop ingenomen en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Gewonde bij ongeval met brommobiel

Omstreeks 20.00 uur zaterdagavond raakte een 40-jarige bestuurder uit Geldrop van een brommobiel gewond. Ter hoogte van de Eindhovenseweg/Parallelweg botste hij tegen een boom. Hij en zijn 43-jarige inzittende reden vanuit Geldrop richting Hulst. Tijdens de rit werd hij onwel. Zijn bijrijdster nam daarop het stuur over en belandde in de struiken en kwam het brommobiel uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De man moest zich in het Sint Annaziekenhuis laten behandelen. Het voertuig is vernield.

Geldrop: Politie houdt autodief aan

Een 33-jarige Helmonder is zondagochtend omstreeks 6.00 uur door de politie op De Burght aangehouden. Agenten zagen de man tussen geparkeerde auto wegrennen. Toen hij even later door de agenten staande werd gehouden, trof de politie op de grond een bos autosleutels aan en een paar handschoenen. Toen ze gingen controleren op de plek waar ze de verdachte achter de autos zagen wegrennen, troffen ze een personenauto aan met braakschade; zowel aan het portier als het contactslot en de stuurkolom. De man is vervolgens aangehouden op verdenking van poging tot autodiefstal. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Someren: Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

Een 41-jarige Fransman is zondagochtend om 2.45 uur tijdens een alcoholcontrole op de Ommelseweg aangehouden. Bij hem werd een promillage van 1,65 gemeten. Zijn rijbewijs moest hij afgeven en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Politie houdt dronken bestuurder aan, rijbewijs ingevorderd

Op de Hulselseweg is zondagochtend omstreeks 3.00 uur een 19-jarige autobestuurder uit Bladel aangehouden. Hij had te veel drank op. Bij hem werd een promillage van ruim 1,15 gemeten.

Someren: Gewonde bij verkeersongeval

Een 18-jarige automobiliste uit Waalre raakte om 9.10 uur op de Kanaaldijk Noord gewond toen ze met haar auto tegen de vangrail botste. Vanuit Helmond reed ze over de Kanaaldijk Noord. Mogelijk omdat ze even de controle over haar voertuig kwijt was belandde ze in de rechterberm. Vervolgens corrigeerde zij naar links en ging vervolgens dwars over de weg en botste tegen de linkervangrail. Met een hoofdwond, nekletsel en een hersenschudding is ze overgebracht naar het ziekenhuis in Geldrop.