Ministerie van Justitie


Minister Verdonk reikt &-cultuurprijs uit

Nieuwsbericht | 26-08-2006

Minister Verdonk heeft op zaterdag 26 augustus tijdens de Uitmarkt in Amsterdam de prijs uitgereikt voor het beste &-voorbeeld in de sector `Kunst en Cultuur'.

In theater De Engelenbak reikte minister Verdonk de eerste prijs uit aan Begrijp me! Dit project probeert met een wervelende show vooroordelen tussen jongeren van Marokkaanse, Nederlandse en Turkse afkomst weg te nemen. Daarmee onderstreept Begrijp me! waar & voor staat: van samenwerking tussen verschillende culturen wordt iedereen in Nederland beter.

In haar toespraak benadrukte minister Verdonk de toegevoegde waarde van kunst in het binden van verschillende culturen. `Kwesties waar de politiek geen vat op heeft, blijken soms met een kunstzinnige benadering wel bespreekbaar. Muziek, literatuur, film, theater zijn de sleutel naar een heel andere wereld dan die zich dagelijks aan ons opdringt. Ze kunnen ons andere mogelijkheden, zelfs oplossingen laten zien.'

Na de prijsuitreiking was er een debat over de toegevoegde waarde van kunst en cultuur ten aanzien van interactie tussen mensen van verschillende culturen. Onder meer filmproducent Gijs van Westerlaken, Ivo van Hove van Toneelgroep Amsterdam en schrijfster Samira Abbos namen deel aan het debat.