Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

Maandag 28 augustus 2006

De heer Evertse uit Zierikzee Koninklijk onderscheiden

Vrijdagavond 25 augustus reikte burgemeester Asselbergs, na afloop van de Zierikzeese wielerronde, een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer W.C. Evertse (59) uit Zierikzee.

De heer Evertse werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kwam in aanmerking voor de onderscheiding door zijn langdurige inzet op het terrein van de wielersport. Sinds 1975 ontplooit hij vele activiteiten op dit gebied, onder meer voor de Stichting Wielersport Zierikzee. Het opspelden van de versierselen vond plaats ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum bij de Stichting Wielersport Zierikzee.
image
Als amateur wielrenner is de heer Evertse zeer bekend in deze wereld, te meer omdat hij van 1978 tot 1983 consul der Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) district Zuid West is geweest. Daarnaast was hij, gedurende twee jaar, districtsbestuurder van de KNWU in Zeeland. Ook op plaatselijk gebied draagt de heer Evertse de wielersport een warm hart toe. Wim Evertse is sinds 1982 voorzitter van de Stichting Wielersport Zierikzee. Mede dankzij zijn inzet melden ook deelnemers uit het buitenland zich aan voor de ronde van Zierikzee. Tussen 1975 en 1981 zette hij zich in als oprichter en organisator van de wielerronde van Tholen, zijn voormalige woonplaats. In die periode was hij ook secretaris/penningmeester van het wielercomité Tholen. Het enthousiasme van de heer Evertse kent geen grenzen. Naast zijn betrokkenheid bij de wielersport in Tholen was hij vanaf 1976, gedurende drie jaar, penningmeester van wielervereniging De Zuid Westhoek te Bergen op Zoom. En van 1984 tot 1990 was hij lid van de werkgroep Sportverkiezing te Zierikzee. Van zijn organisatietalent werd ook dankbaar gebruik gemaakt voor de organisatie van de Zeeuwse mountainbikecompetitie voor de jeugd en voor de organisatie van de ronde van Nieuwerkerk voor amateurs, waarbij hij betrokken was als oprichter van het comité.