Ingezonden persbericht


4de Amsterdamse Huiswijncompetitie
in samenwerking met Wijnsuggestie.nl

Het is weer zover! IENS Independent Index organiseert dit jaar voor de vierde keer de Amsterdamse Huiswijncompetitie. Dit jaar geheel vernieuwd en in samenwerking met Wijnsuggestie.nl

Waarom de Amsterdamse Huiswijncompetitie?
De Amsterdamse Huiswijncompetitie 2006 is een competitie tussen de restaurants in Groot-Amsterdam, die in verschillende categorieën strijden om de beste huiswijn van het jaar. De categorieën zijn: 1. eetcafé (inclusief bistro), 2. restaurant (inclusief brasserie) en 3. toprestaurants. Restaurantbezoekers vinden huiswijnen steeds belangrijker en worden beschouwd als het visitekaartje van het restaurant.

Wat is er nieuw aan de Amsterdamse Huiswijncompetitie? Het afgelopen jaar heeft IENS gemerkt dat er ook behoefte is onder de restaurantbezoekers om hun mening te geven over de huiswijnen. Daarom heeft IENS dit jaar besloten, naast het team van professionele wijnkenners, het consumentenproeversteam in het leven te roepen. Het proeversteam wordt begin september via de websites, www.iens.nl en www.wijnsuggestie.nl, en de nieuwsbrief IENS & OUTS geworven.

Wie organiseert het?
IENS heeft Cuno van 't Hoff bij de organisatie van de Huiswijncompetitie gevraagd. Hij is ondernemer en oprichter van de 'spraaksmakende' onafhankelijke wijnsite, www.wijnsuggestie.nl. De 4de Amsterdamse Huiswijncompetitie zal deelnemende restaurants meer spin off en exposure bieden via diverse media, in de restaurantgids van IENS en op de website. Afsluitend organiseert IENS in december het Award-evenement waar de prijswinnaars gehuldigd worden. Het evenement is toegankelijk voor zowel de restaurateurs, de proevers als de importeurs.

De 4de editie van de Amsterdamse Huiswijncompetitie 2006 heeft dit jaar alle ingrediënten in zich voor een inspirerend en vernieuwend evenement.

Wie zit er dit jaar in het professionele team?
Het professionele team bestaat uit personen die juist ook het proeven en beoordelen van wijn onder de aandacht van de consument willen brengen. In dit team zitten o.a. Harold Hamersma (Het Parool), Onno Kleyn (de Volkskrant), Ilja Gort (www.tulipe.nl), Ellen Dekkers (Cursusleidster Nederlandse Wijnacademie/wijnschrijfster ), Gert Crum (wijnschrijver), Ronald de Groot (Perswijn), Iens Boswijk (www.iens.nl) en Cuno van 't Hoff (www.wijnsuggestie.nl).

De restaurants kunnen zich vanaf heden aanmelden via het formulier op de website www.iens.nl/restaurantsVan/Amsterdam.

**** Noot voor de redactie en