Politie Gelderland-Zuid

Blinde vrouw door trein geraakt

Wijchen, 29-08-2006 o Dinsdagmorgen rond 09.55 uur liep een vrouw uit Wijchen met haar blindengeleidehond bij de spoorwegovergang ter hoogte van de kruising Klapstraat met de Stationslaan. De spoorbomen waren dicht voor een naderende trein van station Wijchen richting Den Bosch. De hond is gewoon doorgelopen en de vrouw, die vermoedelijk geheel op haar hond heeft vertrouwd, ook.

Een oplettende getuige die het zag gebeuren riep naar de vrouw om haar te waarschuwen. Ook de machinist zag de vrouw lopen en claxonneerde. De Wijchense reageerde hierop door weg te draaien en de hond terug te trekken. Dit alles kon niet voorkomen dat zij door de trein geraakt werd. De vrouw liep daarbij een flinke wond aan haar arm op.

Een passante verleende eerste hulp door de wond met haar eigen kleding te verbinden. Een ambulance was snel ter plaatse en heeft de Wijchense naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis vervoerd. De hond bleef ongedeerd.

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Ook de spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten kwam ter plaatse. Zij heeft het verkeer begeleid op een spoorwegovergang verder bij de Randweg Noord. Omdat de trein verderop tot stilstand was gekomen bleven ook die spoorbomen dicht. Het treinverkeer kon na ongeveer een half uur weer doorgang vinden.
Voor de waarschuwende getuige en de machinist is voor hulpverlening gezorgd.
(08)