Gemeente Utrecht

Utrechtse gemeenteraad bezoekt afbstede en sterrenwijk

Ook na de zomer zet de gemeenteraad zijn bezoeken aan de tien Utrechtse wijken voort. Twee keer per jaar vindt in elke wijk een ontmoeting plaats tussen raadsleden en bewoners, ondernemers, buurtcomités en andere belangstellenden. Daarbij komen actuele onderwerpen in de wijk aan de orde. Op woensdagavond

30 augustus kunnen de bewoners van Abstede en Sterrenwijk kennismaken met de nieuwe gemeenteraad en maken zij samen een wandeling door de wijk.

Tijdens de wandeling brengen de raadsleden onder andere een bezoek aan voorzieningen voor jongeren, waaronder de sportspeeltuin en de jongerenontmoetingsplek achter het Meerstroomcollege. De gemeenteraadsleden gaan met de bewoners in gesprek over o.a. jongerenactiviteiten en de aanpak van jongerenoverlast. De wandeling begint om 19.30 uur bij buurthuis Sterrenzicht, Keerkringplein 40, en volgt de volgende route: Abstederdijk - Sportspeeltuin - Minstraat - Notebomenlaan - JoP (Jongerenontmoetingsplek) - Meerstroom - Ina Boudier Bakkerlaan - tunneltje Zenithstraat - Equatorplein - terug naar Sterrenzicht (wijzigingen voorbehouden).

Om 21.00 uur wordt de bijeenkomst voortgezet in de grote zaal van buurthuis Sterrenzicht. Dan zal ook teruggeblikt worden op het voorgaande bezoek van de gemeenteraad aan de wijk in januari 2006 en de afspraken die toen met de raad en het wijkbureau zijn gemaakt.

Rond 22.30 wordt de avond afgesloten.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wijkbureau Oost tel: 030-2860000 of kijk op www.utrecht.nl/oost, of met de Griffie van de gemeenteraad, telefoon: 030-2861069, e-mail: Griffie.Gemeenteraad@utrecht.nl.

Utrecht,

18 augustus 2006

Met vriendelijke groet,

Marlies Trooster
secretaresse Griffie Gemeenteraad
kamer 1.07 stadhuis
tel: 030-2861069
e-mail: m.trooster@utrecht.nl
maandag afwezig