Ingezonden persbericht


FUTUR Toekomstlezing 30 augustus: Femke Halsema in de Eerste Kamer!

In de succesvolle reeks FUTUR Toekomstlezingen is het 30 augustus de beurt aan lijsttrekker Femke Halsema van Groen Links. Haar lezing zal in het teken staan van sociale politiek, waarbij maatschappelijke vraagstukken als de vergrijzing, globalisering en de verzorgingsstaat aan de orde komen. Femke Halsema geeft tevens het startsein voor de verkiezingscampagne 'Jonge Ambtenaar van het Jaar 2006' en de onthulling van het nieuwe FUTUR-logo.

FUTUR organiseerde vorig jaar twee Toekomstlezingen. Op 6 april 2005 hield Wouter Bos de lezing 'De Burger Bestaat Niet' en eerder dat jaar op 14 februari sprak minister-president Balkenende over 'de Eeuw van mijn Dochter'.

Programma
De lezing vindt plaats in de plenaire zaal van de Eerste Kamer (Binnenhof 22). Het programma gaat om 18.00 uur van start. De inloop is vanaf 17.30. Na een inleiding over de Eerste Kamer door Hens Meengs (hoofd stafafdeling Communicatie en Protocol van de Eerste Kamer) zal Femke Halsema aan haar toekomstlezing beginnen. De avond wordt afgesloten met een feestelijke borrel. Het programma eindigt rond 20.30 uur.

Aanmelden
Uiteraard zijn de jonge ambtenaren tot 36 jaar de doelgroep en hebben Futuristen voorrang. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@futur.nl o.v.v. Aanmelding Toekomstlezing.

Pers
GeĂŻnteresseerde pers vragen wij van te voren contact met ons op te nemen via een email aan info@futur.nl o.v.v. 'Pers'. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Stichting FUTUR, Postbus 10213, 2500 EK Den Haag, www.futur.nl; info@futur.nl

FUTUR is het landelijke netwerk voor jonge ambtenaren bij Rijk, provincies, gemeenten en Hogere Colleges van Staat. Wij bieden jonge ambtenaren activiteiten aan om met elkaar in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en een brug te slaan tussen overheidslagen, van beleid tot uitvoering. Dat varieert van masterclasses over de werking van het openbaar bestuur, toekomstlezingen door politici, een jaarlijkse studiereis over de Europese Unie tot debatten over maatschappelijke thema's.