Provincie Gelderland

UITNODIGING AAN DE PERS
Werkbezoek statencommissies aan Veluwe

De statencommissies Landelijk Gebied, Economie en Milieu en Ruimtelijke Ordening brengen op 30 augustus een werkbezoek aan de Veluwe. 's Ochtend bezoeken de commissieleden het dagrecreatiegebied Kievitsveld en de camping de Wildhoeve in Emst. 's Middags zal Staatsbosbeheer Veluwe haar visie geven op Veluwe 2010. U bent van harte uitgenodigd om bij dit werkbezoek aanwezig te zijn.

Het ochtendprogramma wordt verzorgd door de Recron, Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV) en Veluwse recreatiebedrijven. Het bezoek start om 9.30 uur met een rondleiding door het dagrecreatiegebied Kievitsveld te Emst onder leiding van RGV. Vervolgens wordt een kort bezoek gebracht aan camping de Wildhoeve, Hanendorperweg 102, Emst-Gortel. Ten slotte zullen in de horecagelegenheid van de Wildhoeve de betrokken recreatieondernemers en commissieleden met elkaar in gesprek gaan over 'krimp en groei Veluwe', de toepassing van de 'Vogel- en Habitat richtlijnen' en de 'Natuurbeschermingswet'.

Om 13.30 uur worden de commissieleden door Staatsbosbeheer Veluwe ontvangen in het hoofdgebouw van Radio Kootwijk. Daar zal Staatsbosbeheer haar visie geven op Veluwe 2010. Aansluitend gaan de commissieleden verschillende locaties op de Veluwe bekijken. Afsluiting is om 16.30 uur.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij Franske van Hooijdonk, tel. (026) 359 85 57.