Gemeente Hardenberg

Informatiebijeenkomst uitbreiding bedrijventerrein Broeklanden

De gemeente Hardenberg houdt op woensdag 30 augustus 2006 een informatiebijeenkomst over de uitbreiding van het Hardenbergse bedrijventerrein Broeklanden. De informatiebijeenkomst wordt gehouden van 17.00 tot 18.00 uur in de van raadszaal het gemeentehuis in Hardenberg.

De gemeente Hardenberg wil zo snel mogelijk starten met de ontwikkeling van de Kop van Broeklanden. Op het bedrijventerrein dreigt op korte termijn een tekort aan vestigingsruimte. Daarom start de gemeente Hardenberg de benodigde procedures om het bedrijventerrein op korte termijn uit te breiden.

Ook is een start gemaakt met het ontwikkelen van een uitbreiding van het bedrijventerrein in zuidelijke richting. Hier wordt 50 hectare bedrijventerrein ontwikkeld dat de komende jaren vestigingsruimte moet bieden voor grootschalige en zware bedrijven. Op de beoogde uitbreidingslocatie is door de gemeente recentelijk een voorkeursrecht gevestigd (Wet voorkeursrecht Gemeenten) gevestigd op deze beoogde uitbreidingslocatie. De verdere benodigde procedures zullen in de nabij toekomst door de gemeente worden opgestart.

Tijdens de inloopbijeenkomst is informatie beschikbaar rondom het gevestigde voorkeursrecht (Wet voorkeursrecht Gemeenten) en de verdere procedures die doorlopen zullen worden. De informatiebijeenkomst is vooral bedoeld voor de direct omwonenden van de gebieden Kop Broeklanden (Duitslandweg en Emtenbroekerdijk) en Broeklanden Zuid (Broeklandenweg en langs de kanaalweg-Oost).