Gemeente Spijkenisse


Wijkveiligheid naschouw in Schiekamp Hoogwerf

28 augustus 2006

Samen werken aan wijkveiligheid
Voor het project Wijkveiligheid vindt op woensdag 30 augustus een naschouw plaats in de wijk Schiekamp/Hoogwerf. De naschouw begint om 19.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. Vertrek- en eindpunt is de boerderij van Rayon Noord.

Tijdens de naschouw worden alle acties uit het wijkveiligheidsplan geschouwd die inmiddels zijn uitgevoerd. Uitgenodigd voor de schouw zijn de bewonersverenigingen en bewonersorganisaties uit Schiekamp Hoogwerf, verantwoordelijk wethouder Jan Willem Mijnans, raadsleden, politie, woningcorporaties en de andere collegeleden.

De naschouw is onderdeel van de evaluatie van het wijkveiligheidsplan. Naast de naschouw vindt er binnenkort ook een digitale enquête onder de bewoners van de wijk plaats. In deze enquête kunnen de bewoners de acties uit het wijkveiligheidsplan beoordelen.

Twaalf van de dertien wijken in Spijkenisse hebben inmiddels een wijkveiligheidsplan. Het doel van het plan is het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de directe woonomgeving. De plannen zijn interactief opgesteld. Aan bewoners is gevraagd wat zij als veiligheidsproblemen ervaren in de wijk en wat daarvoor de eventuele oplossing zou kunnen zijn. Samen met de partners in het project, de Politie Rotterdam Rijnmond, Woonbron, Maasdelta en De Leeuw van Putten is gekeken welke maatregelen haalbaar zijn.

In Schiekamp Hoogwerf zijn onder andere drempels aangepast, is er een verkeersveiligheidsproject rondom scholen gehouden en is er een schoonmaakactie door scholen gehouden. Binnenkort zal ook het project Buurtpreventie in deze wijk van start gaan.