Pijnacker-Nootdorp


datum 21 augustus 2006

Feest voor de jeugd
Opening voetbalkooi Delfgauw

Op 30 augustus om 13.00 uur vindt de officiële opening plaats van de voetbalkooi aan de Pondstraat in Delfgauw Emerald. Wethouder Suijker verricht hiertoe de symbolische aftrap. Rond de opening worden diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

De voetbalkooi is vlak voor de zomer aangelegd en dus al een tijdje in gebruik. Het ontwerp is in samenspraak met direct omwonenden gemaakt. Aan de kant van het water is een hoog hekwerk achter de doelen geplaatst en aan de andere kant een laag hekwerk. Toeschouwers kunnen aan de lage kant, steunend op een leunbalk, alles goed bekijken.

Programma
De opening van de voetbalkooi wordt een feest voor de jeugd in Delfgauw. Het programma ziet er als volgt uit:
12.30 uur DJ/muzikale omlijsting aanwezig 13.00 uur Officiële opening door wethouder L. Suijker 14.00 ­ 15.00 uur voetbal 6 ­ 12 jaar 15.00 ­ 16.30 uur voetbal 12 ­ 15 jaar 17.00 ­ 19.00 uur voetbal 16 ­ 19 jaar Daarnaast zijn er allerlei attracties zoals luchtkussens, glijbanen, een suikerspinmachine en een rodeostier. DJ Ome Henk voor de muzikale omlijsting. Kinderen en jongeren kunnen zich opgeven voor de voetbaltoernooitjes, individueel of als team. Ieder team bestaat uit vier spelers. Aanmelden kan bij de jongerenwerkers, per e-mail: jongerenwerk@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch op nummer 015 - 362 66 41.

Speelterrein voor kleintjes
Na de zomer wordt het park rondom de voetbalkooi opgeknapt. Ten eerste wordt het speelterrein voor kinderen tot zes jaar vernieuwd. De kinderen kunnen hun ideeën hierover vast laten zien door deze te tekenen of te schrijven op een bord dat op 30 augustus bij het speelterrein staat. Verder wordt het trapveld verbeterd, door in de doelgebieden kunstgras aan te brengen.


Noot voor de redactie,