Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persuitnodiging: Biomassa duurzaam?

Met het toenemende gebruik van biomassa, voor onder andere elektriciteitsvoorziening en voor autobrandstof, rijst de vraag of de benodigde hoeveelheden wel duurzaam kunnen worden geproduceerd en geïmporteerd. Daarom is op initiatief van de Interdepartementale Programmadirectie Energietransitie een projectgroep opgericht om criteria te ontwikkelen voor duurzame productie en import van biomassa in Nederland. De eerste fase van het project is nu afgerond. Op 30 augustus wordt het rapport 'Criteria voor duurzame biomassa productie' aan staatssecretaris Van Geel aangeboden. De pers is daarvoor om 16 uur uitgenodigd in het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), Rijnstraat 8 in Den Haag.

Eind 2005 is onder voorzitterschap van prof. dr. Jacqueline Cramer een projectgroep gestart om criteria te formuleren voor duurzame biomassa productie. Bedrijven, milieuorganisaties en universiteiten hebben aan deze projectgroep deelgenomen.

Het resultaat van de projectgroep zijn criteria en indicatoren om biomassa te toetsen op alle aspecten van duurzaamheid: milieu, welzijn en welvaart. De projectgroep gaat in een vervolgtraject deze duurzaamheidcriteria nader uitwerken voor toepassing in beleid.

Biomassa is voor Nederland al jaren veruit de belangrijkste bron van hernieuwbare energie. Met de toenemende vraag naar biomassa is het van groot belang dat deze vorm van hernieuwbare energie wel duurzaam is. Voor informatie

Persvoorlichting Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: Babette Graber, 070-3392405

bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=24217
http://www.vrom.nl/nb_PERS_wijzigen

Dit is een publicatie van: Ministerie van VROM

Rijnstraat 8 - 2515 XP Den Haag