Gemeente Maassluis

Asfalteringswerkzaamheden in Maassluis

In de komende tijd staan er in de gemeente Maassluis verschillende asfalteringswerkzaamheden op de planning. Een aantal fiets- en voetpaden wordt van een nieuw jasje voorzien, maar er zijn ook wat meer ingrijpende klussen. Zo moeten bijvoorbeeld delen van de Laan 1940-1945 en de Rozenlaan van een nieuwe asfaltlaag worden voorzien en worden er twee nieuwe drempels aangelegd op de Dr. Albert Schweitzerdreef. Hiervoor moeten verschillende keren wegvakken voor het verkeer worden afgesloten.

Bij de voorbereidende werkzaamheden voor het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag, zoals bijvoorbeeld het uitfrezen van het oude wegdek, kan het verkeer zij het met enige hinder wel doorgang vinden. Als de nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht is het echter noodzakelijk het wegvak geheel voor het verkeer af te sluiten. Op enkele plaatsen in Maassluis zal dat in de komende tijd voor de nodige verkeersoverlast zorgen. Uiteraard wordt er naar gestreefd om de overlast zoveel als mogelijk is te beperken en worden de werkzaamheden opeenvolgend en niet tegelijkertijd uitgevoerd. De asfalteringswerkzaamheden worden telkens tussen 9.00 en 15.30 uur uitgevoerd. Overigens kunnen de weersomstandigheden er voor zorgen dat de werkzaamheden moeten worden uitgesteld.

Paden

Gestart wordt met het asfalteren van een aantal paden in Maassluis. Op de dag dat nieuw asfalt wordt aangebracht is het niet mogelijk het pad te gebruiken. Er zullen echter aanvullende maatregelen getroffen worden om het verkeer zoveel mogelijk ongehinderd door te laten gaan.

Op woensdag 30 augustus wordt nieuw asfalt aangebracht op het fietspad langs de Mozartlaan en het voetpad richting sportvereniging Unitas. Ook een deel van het fietspad langs de Delflandsedijk van het gemaal af richting Vlaardingen krijgt een nieuw laagje. Dit fietspad wordt op 30 en 31 augustus deels afgesloten. Het fietspad bij de Spinnerij is op donderdag 31 augustus aan de beurt en op 4 september wordt een deel van het fietspad langs de Maasdijk geasfalteerd.

Dr. Albert Schweitzerdreef

Op de Dr. Albert Schweitzerdreef worden twee nieuwe verkeersdrempels aangelegd. Ook hiervoor zijn asfalteringswerkzaamheden nodig. Er komt een verkeersremmende drempel ter hoogte van het parkeerterrein van de sportverenigingen en bij het fietspad ter hoogte van het woonwagenpark. Op maandag 4 september zal het deel van de Dr. Albert Schweitzerdreef tussen deze twee wegvakken voor doorgaand verkeer zijn afgesloten vanwege het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag. Doorgaand verkeer kan die dag dus beter een andere route kiezen.

Laan 1940-1945 tijdelijk afgesloten

Twee stukken van de Laan 1940-1945 zijn ook toe aan een nieuwe laag asfalt. Aan het wegvak van het Wipperspark tot aan de Bilderdijklaan in de rijrichting komende vanuit Maasland naar Maassluis wordt gewerkt van maandag 11 tot en met woensdag 13 september. De eerste twee dagen is verkeer over dit wegvak nog wel mogelijk, al kan er wel overlast en vertraging ontstaan. Op woensdag 13 september wordt er geasfalteerd en kan er geen verkeer overheen. Het verkeer wordt dan over de andere weghelft geleid.

In dezelfde periode wordt ook het wegdek op de Laan 1940-1945 van de P.C. Hooftlaan tot aan de Zuiddijk aangepakt. Hier krijgen echter beide weghelften een nieuwe asfaltlaag en dus is de Laan 1940-1945 hier op woensdag 13 september geheel voor doorgaand verkeer afgesloten. Het verkeer zal via de P.C. Hooftlaan, Lange Boonestraat, Wagenstraat worden omgeleid.

Rozenlaan

Aansluitend aan de Laan 1940-1945 is een deel van de Rozenlaan aan de beurt. De bocht van de Rozenlaan naar de Maassluiseweg richting Maasland is dringend aan een nieuw wegdek toe. Ook het fietspad naast de rijbaan krijgt hier een nieuwe asfaltlaag. Als de Laan 1940-1945 die dag weer is opengesteld voor verkeer, zal het betreffende deel van de Rozenlaan op donderdag 14 september worden geasfalteerd. Dat betekent dat doorgaand verkeer op de Rozenlaan dan niet mogelijk is. Verkeer van Maassluis richting Maasland en andersom zal een andere route moeten kiezen.

Omdat ook het fietspad nog wordt aangepakt, kan het eenrichtingsverkeer op de Noordvliet langer dan één dag geen gebruik maken van deze aansluiting op de Rozenlaan. Voor dit bestemmingsverkeer zullen aanvullende maatregelen worden getroffen.

Maasdijk

Ook een deel van de Maasdijk krijgt een nieuw wegdek. Het gaat om het wegvak komende vanaf Coldenhove richting Maassluis. Nadat de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, wordt op donderdag 14 september een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Tijdens het asfalteren wordt de rijbaan geheel voor doorgaand verkeer afgesloten en moet het verkeer een andere route kiezen.