Gemeente Arnhem

Verkoop gemeentelijke grond voor woningbouw (29-08-2006) De gemeente Arnhem verkoopt de grond van de voormalige schoollocaties aan
de Warnsbornlaan en de Statenlaan aan marktpartijen voor de ontwikkeling van
woningbouw. Bij de verkoop is gestreefd is naar een realistische grondopbrengst in
combinatie met wenselijke, haalbare en kwalitatief goede woningbouwontwikkeling.
De ingediende herontwikkelingsplannen voldoen aan de gemeentelijke randvoorwaarden.

In het kader van de uitvoering van het Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs Arnhem Noord, heeft de gemeente besloten schoollocaties af te stoten voor de ontwikkeling van woningbouw. Vorig jaar is in principe al ingestemd met de verkoop van de grond aan de Warnsbornlaan aan Schutte Bouw BV te Zwolle. Voor de Statenlaan was een principe-overeenkomst bereikt met Rabo Vastgoed BV, Utrecht en Westerbeek Vastgoed BV, Arnhem.

Woningbouw Warnsbornlaan
Het woningbouwplan aan de Warnsbornlaan gaat uit van ongeveer 50 koopwoningen, waarvan ruim 20 eensgezinswoningen en de rest appartementen. Het voorstel voor het stedenbouwkundige plan zal dit najaar aan de omwonenden gepresenteerd worden. Daarna volgt een definitief plan. De start van de bouw is in 2008 gepland. De oplevering van de woningen in 2009.

Woningbouw Statenlaan
Voor de Statenlaan wordt een woningbouwplan ontwikkeld met ongeveer 50 woningen, waarvan ruim 20 huurappartementen en de rest koopappartementen. Bijzonder bij dit plan is dat naast nieuwbouw ook woningen zijn gepland in het bestaande monumentale schoolgebouw. De huurwoningen komen in het oude gymnasium, dat volledig opgeknapt wordt in de oorspronkelijke stijl. De koopwoningen komen in de nieuwbouw. Bovendien is in het plan een woonzorgconcept opgenomen. De woningen zijn dan ook met name voor senioren bedoeld. Het voorstel voor het stedenbouwkundige plan zal in oktober aan omwonenden voorgelegd worden. Daarna volgt een definitief plan. De uiteindelijke oplevering is eind 2008 gepland.

Om beide herontwikkelingen mogelijk te maken, is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk (van de betreffende bestemmingsplannen.

OneStat.com Web Analytics