Gemeente Ambt Montfort


Basisschool en bibliotheek onder één dak

Een ruimte in een basisschool is beschikbaar en een bibliotheek zoekt een nieuwe ruimte. Een logisch gevolg is dat beide partijen elkaar vinden. In Posterholt wordt de bibliotheek ondergebracht bij de basisschool . Een fraaie stap in de leesontwikkeling van de jeugd van Posterholt.

De Gemeente Ambt Montfort, de bibliotheek van Ambt Montfort en de basisschool De Draaiende Wieken werken nauw samen en dit heeft ertoe geleid dat de match bibliotheek en basisschool gemaakt kon worden en dat de basisvoorwaarden van het leerproces nu in de school gevestigd zijn.
De afgelopen maanden is hard gewerkt om in enkele leegstaande lokalen van basisschool De Draaiende Wieken een ruimte te creëren die dienst gaat doen als bibliotheek van Posterholt. Dat is gelukt , en hoe! Er is een schitterende ruimte ontstaan waar de bibliotheek, locatie Posterholt zich (met trots) kan vestigen. Daarnaast is de school intern verbouwd en is er alle reden voor een feestje dus.

Dit feestje vindt plaats op woensdag 6 september. De hele dag (vanaf 09.00 uur) is er een programma voor met name de leerlingen. Zo staan onder andere een gezamenlijk (voorlees)ontbijt en een levend sprookje op het programma.

Natuurlijk horen bij een (her)opening ook een aantal formele zaken, hieronder vind u een kort overzicht:

12.00 12.20 Opvoering levend sprookje dat uitmondt in: 12.20 12.30 Ludieke openingsact
12.30 13.15 Openingshandelingen in de bieb; toespraken genodigden 13.15 13.45 Mogelijkheid tot rondleiding in bibliotheek en school door Margriet Hermans(bibliotheek) en Ron van Mierlo (school) 13.45 14.15 Hapje en drankje in de bibliotheek 14.15 14.30 Onthulling openingsverrassing in de bibliotheek

Aansluitend om 14.30 uur start de bibliotheek met haar gewone openingstijden.