Politie Gelderland-Midden

Spookbrandweerman geïdentificeerd

Publicatiedatum: 30-8-2006 9:44:24

NIJKERK - De brandweer en politie in Nijkerk hebben de spookbrandweerman, waar eerder deze week voor is gewaarschuwd, kunnen identificeren. Het gaat om een 32-jarige inwoner van Nijkerk, die gepassioneerd blijkt te zijn door alles wat met de brandweer te maken heeft. Dat is duidelijk geworden in een gesprek dat de gebiedsagent en de brandweercommandant met de man hebben gehad. De man die de feiten overigens ontkend - is te verstaan gegeven dat hij zich niet langer als brandweerman dient te manifesteren. Van enig strafbaar feit is niets gebleken.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden,
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688 221

---

Jongeren bekennen vernielingen in Voorthuizen

Publicatiedatum: 30-8-2006 9:40:43

Voorthuizen - Zes jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar hebben tegenover de politie bekend vorige week vernielingen te hebben aangericht in Voorthuizen. Twee van hen, een 22-jarige man uit Den Haag en een 17-jarige jongen uit Nootdorp waren daarvoor vorige week al aangehouden. Uit het politieonderzoek bleek later dat er nog vier jongeren bij betrokken waren geweest. Het gaat om twee jongens uit Den Haag van 16 en 20 jaar, een 17-jarige jongen uit Groningen en een 16-jarige Nijkerker. De zes zouden in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus op een zestal plaatsen in Voorthuizen vernielingen hebben aangericht aan ondermeer verkeersborden en vlaggen.

Getuigen meldden die nacht rond één uur dat een groep jongeren op de Apeldoornsestraat vernielingen zouden plegen. Op aanwijzen van de getuige kon de politie twee verdachten in de kraag vatten. Van de overige vier verdachten werden wel de namen genoteerd maar van hen kon in eerste instantie niet worden aangetoond dat ze bij de vernielingen waren betrokken. Dat bleek later wel het geval. Op de Apeldoornsestraat waren bij een winkel planten uit een plantenbak gehaald en vernielingen aangericht aan een bank en een stoel, ook werd een vereersbord beschadigd. Van een andere winkel aan die straat werd een vlag gestolen en vernield. Op de Kievitsstraat was ook een vlaggenstok van een zaak vernield en op de Jan de Jagerstraat een autospiegel en tuinversiering bij een woning. De schade bedroeg enkele honderden euro's. De meeste verdachten bleken op een camping in de buurt te verblijven. Het duo is inmiddels weer op vrije voeten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist verder over het lot van de verdachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---