Ingezonden persbericht


Persbericht

Kensington introduceert nieuwe lijn kabelsloten voor laptops ~ Kensington zet nieuwe standaard voor fysieke beveiliging van computerhardware met Safe -, Safe Pro - en Safe Premium -assortiment ~

Houten, 30 augustus 2006 - Kensington, fabrikant van computer accessoires, heeft zijn lijn laptopsloten compleet vernieuwd. Alle gepatenteerde MicroSaver kabelsloten zijn verbeterd en versterkt om computerhardware nog beter te beschermen op drie verschillende niveaus: Safe , Safe Pro en Safe Premium .

Kensington introduceert deze categorieën zodat consumenten eenvoudig het juiste beveiligingsniveau kunnen kiezen voor hun behoefte. Het eerste product in de Safe-serie is de Kensington Microsaver Combination Notebook Lock. Dit product biedt een goede basisbeveiliging dankzij een 4-cijferig combinatieslot met 10.000 mogelijke combinaties en Kensington s vertrouwde T-balk-mechanisme. Dit systeem vormt ook de basis voor de Safe Pro-sloten die verder beschikken over een staalkabel die dankzij verharding met koolstof 20 procent sterker is dan de vorige versie van de kabel. Kabelsloten uit de Safe Pro-serie worden gesloten en geopend met een sleutel en bestaat uit de MicroSaver Notebook Lock en de MicroSaver Twin Notebook Lock. Met dit laatste product kunnen gebruikers twee verschillende apparaten vastleggen aan één kabel met een lengte van 220 cm.

Verder introduceert Kensington een compleet nieuw kabelslot, de MicroSaver DS Notebook Lock, als onderdeel van de Safe Premium-serie. Dit product combineert het vertrouwde Kensington T-balk-mechanisme met een nieuw ontwikkeld cilinderslot met disk-style technologie. De 180 cm lange met koolstof verharde staalkabel is voorzien van een gevlochten roestvrijstalen beschermlaag en is hiermee het veiligste slot ooit door Kensington gemaakt.

Ons research- en development-team is teruggegaan naar de basis om te analyseren hoe we de sloten nog sterker en betrouwbaarder konden maken. Ook is bekeken hoe we de sloten nog beter op de wensen van de consument kunnen laten aansluiten , aldus Robert de Vries, Sales & Marketing Manager Benelux bij Kensington. Door niet alleen de technologie aan te passen maar ook te werken aan de uitstraling van de producten, blijft Kensington toonaangevend als het om fysieke beveiliging van computers gaat. We vertrouwen erop dat wij de juiste producten bieden om in de behoefte van iedere gebruiker te voorzien. Dit kan een thuisgebruiker zijn die de kosten van de verzekeringpolis wil drukken door zijn laptop te vergrendelen, maar ook een klein bedrijf die zijn hardware wil beschermen of een grote organisatie die diefstal wil voorkomen.

Alle MicroSaver kabelsloten zijn te gebruiken met hardware die is voorzien van een Kensington beveiligingsleuf, waaronder desktop PC s, projectors, flatpanel-monitors en 99 procent van alle nieuwe laptops.

Productinformatie:

Safe: MicroSaver Combination Notebook Lock heeft een adviesprijs van ¬39,95 Safe Pro: MicroSaver Notebook Lock heeft een adviesprijs van ¬55,- de MicroSaver Twin Lock heeft een adviesprijs van ¬75,-. Safe Premium: MicroSaver DS Notebook Lock heeft een adviesprijs van ¬65,-.

De nieuwe Kensington kabelsloten zijn verkrijgbaar bij de betere computer-reseller en VAR s

Custom Keyed Locking-mogelijkheden

De custom keyed MicroSaver en Twin MicroSaver zijn de populairste beveiligingsoplossingen onder zakelijke klanten. Custom keyed oplossingen bieden een grotere controle over de beveiliging van computerapparatuur en zij behoeden werknemers voor diefstal van laptop en data. Met een custom keyed-oplossing wordt ook het gevaar van down-time door verloren sleutels ondervangen. Op de site www.kensington.com is meer informatie te vinden over deze oplossingen, die leverbaar zijn op aanvraag.

(531 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington
Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, varierend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: www.kensington.com

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report Best consultancy to work for, 2004 Financial Times Top 20 best places to work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004