Provincie Limburg

Keurmerk voor verpleeg- en verzorgingshuizen Zorgcentrum St. Jansgeleen in Geleen en Zorgcentrum Vastrada in

Susteren ontvangen vandaag van gedeputeerde Odile Wolfs een Keurmerk in brons voor de wijze waarop deze instellingen zorg aanbieden. Het Keurmerk moet huizen in Limburg aanzetten tot verbetering van de kwaliteit van hun zorg. Het is geïntroduceerd door zorgverzekeraar Achmea met de Stichting Cliënt en Kwaliteit, de Landelijk Organisatie Cliëntenraden de Stichting Perspekt en wordt ook gestimuleerd door zorgverzekeraar CZ. Voor het Keurmerk wordt er getoetst op leef- en zorgklimaat, informatieverstrekking aan cliënten, melding van incidenten in de zorg, klachten van cliënten, vrijheidsbeperkende maatregelen, medicijnen en veiligheid.

De Provincie steunt dit initiatief en heeft toegezegd aan de eerste tien Limburgse verpleeg- of verzorgingshuizen die het kwalificatietraject met succes hebben doorlopen, het Keurmerk letterlijk in brons aan te bieden. De plaquettes zijn gemaakt door kunstenares Ria Erckens uit Gronsveld. De Provincie hecht grote waarde aan een goede kwaliteit van zorg in de verpleeg- en verzorgingshuizen in Limburg. Uit onderzoek van de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid en de Universiteit Maastricht naar de kwaliteit van de basiszorg in de Limburgse verpleeg- en verzorgingshuizen bleek begin dit jaar dat er in Limburg géén sprake is van structurele misstanden. Vertegenwoordigers van cliënten en van medewerkers oordelen eveneens in grote lijnen positief over de kwaliteit van de geboden zorg.

Zorgcentrum St. Jansgeleen in Geleen en Zorgcentrum Vastrada in Susteren behoren beiden tot de Stichting Orbis medisch en zorgconcern. Gedeputeerde Wolfs bezoekt in St. Jansgeleen verder onder meer het internetcafé en het Hospice Daniken.

30-8-2006 09:56