Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Het Louvre als podium voor lancering nieuwe standaard in ultradun design en rijke prestaties

Samsung lanceert Ultra Edition met drie extreem dunne mobiele telefoons

Delft, 30 augustus 2006 - Het prestigieuze Louvre in Parijs fungeerde gisteravond als podium voor de Europese introductie van een heel nieuwe reeks extreem dunne mobiele telefoons van Samsung. Want wie weet zal de Ultra Edition-serie van mobiele telefoons ooit een plaats krijgen in het museumwalhalla als bewijs van 21ste eeuws kunstzinnig en technologisch vernuft. De Samsung Ultra Edition-serie bestaat uit drie type mobiele telefoons die werkelijk helemaal niets inleveren op prestaties en functies om toch de allerdunste ter wereld te zijn.

Elk van de drie mobiele telefoons van de Samsung Ultra Edition-serie onderscheidt zich op eigen wijze:


* De zwarte Samsung D900 is een extreem dunne 'slide'-telefoon van slechts 12,9 mm boordevol functies zoals een 'picture-perfect' 3 megapixelcamera met autofocus en een macromodus voor extreme close-ups.
* De rode Samsung D830 is vormgegeven als een 'clamshell'-telefoon met een bewonderenswaardig dun profiel van slechts 9,9 mm. Wie 'm opent heeft direct en makkelijk toegang tot all-in-one multimediafuncties, zoals 2 megapixelcamera, Bluetoothverbinding, een documentviewer, een TV-uitgang en een extern geheugen-poort.
* De onbetwist dunste en ongeëvenaarde Samsung X820 'bar'-telefoon voert de Ultra Edition-serie aan met een onweerstaanbaar profiel van een 6,9 mm en een sophisticated zwart uiterlijk waarachter een wereld van zakelijke en praktische toepassingen schuilgaat.

'Mobiele telefoons zijn steeds meer een persoonlijk fashion statement geworden,' zegt Kitae Lee, President Samsung Telecommunication Network Business. 'Ultradunne modellen zijn erg in, maar Samsung wil dat niet ten koste laten gaan van functionaliteiten en minstens zo extreem krachtige prestaties. De Samsung Ultra Edition-serie belichaamt die combinatie van stijl, design en prestaties als geen ander.'

Voor de drie ultradunne en technologisch rijk uitgevoerde mobiele telefoons van de Samsung Ultra Edition gebruikte Samsung titanium en magnesium in het productieproces. Dat geeft deze premium mobieltjes niet alleen een heel nieuwe ervaring in 'looks & feel', het maakt de D900, de D830 en de X820 ook tot de sterkste mobiele telefoons ter wereld.

De Samsung Ultra Edition D900, de Samsung Ultra Edition D830 en de Samsung Ultra Edition X820 zijn verkrijgbaar vanaf adviesverkoopprijzen van respectievelijk ¤ 469,- ¤ 399,- en ¤ 329,- inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2005 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 56,7 miljard en een nettowinst van US$ 7,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 128.000 medewerkers actief in meer dan 120 kantoren in 57 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of teerecht op de website: www.samsung.nl.