Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 30 augustus 2006

(


Hillegom Verkeersongeval

Dinsdag 29 augustus omstreeks 17.50 uur vond op de kruising Leidsestraat/Arnoudstraat een aanrijding plaats. Een 26 jarige automobilist uit Lisse reed over de Leidsestraat vanuit de richting van Lisse. Een andere automobilist, een 42 jarige man uit Hillegom, stond voorgesorteerd op de Arnoudstraat om rechtsaf de Leidsestraat op te rijden. De Lissenaar sloeg op de kruising rechtsaf de Arnoudstraat in. Hij zag daarbij echter een 18 jarige scooterrijder uit Lisse over het hoofd. Deze reed op het fietspad van de Leidsestraat in dezelfde richting als de automobilist. Een aanrijding was het gevolg. De scooterrijder belandde in het gras terwijl de scooter doorschoof tegen de auto van de Hillegommer. De scooterrijder en zijn 20 jarige bijrijder raakten gewond. De bestuurder liep een gebroken been op. De bijrijder, een Rijnsburger, liep een gekneusde voet en schaafwonden op aan een arm. Beiden werden overgebracht naar het LUMC.

Leiden / Katwijk Aanhouding voor oplichting
De politie heeft woensdag 30 augustus rond 03.00 uur op de Zeeweg in Katwijk een 36 jarige man uit die plaats aangehouden. De politie was al sinds februari naar hem op zoek. Op zaterdag 11 februari wist hij namelijk van een 52 jarige vrouw uit Leiden 20 euro te krijgen door een zielig verhaal op te hangen en de belofte te maken het geld nog dezelfde dag terug te geven. De Leidse was bezig in een school aan de Storm Buysingstraat in Leiden toen de man daar binnenkwam en het verhaal ophing dat hij daar tegenover de school woonde, zich had buitengesloten, nu naar zijn zieke moeder moest maar dit nu niet kon omdat de benzinetank van zijn auto leeg was. Hij vroeg om even geld voor het tanken te lenen. Die dag liet de man zich niet meer zien en deed de vrouw aangifte van oplichting. De politie onderzocht de zaak en kwam uit bij de verdachte die vervolgens in het opsporingssysteem werd opgenomen. Vannacht rolde de verdachte er tijdens een verkeerscontrole uit. Hij is ingesloten. De politie gaat vandaag verder met de zaak.


Katwijk Verkeersongeval

Dinsdag 29 augustus omstreeks 17.30 uur vond op kruising Bosplein/ Koningin Julianalaan, ter hoogte van de oversteekplaats, een aanrijding plaats. Een 24 jarige automobiliste uit Katwijk reed over de Boslaan in de richting van de kruising. Van links kwam, vermoedelijk met hoge snelheid, een 20 jarige snorfietsster uit, eveneens Katwijk. De snorfietsster reed tegen de linkerzijkant van de auto en kwam ten val. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.


Leiden Verkeersongeval

Dinsdag 29 augustus even voor 20.00 uur vond net voor de kruising Kraaierstraat/ Hogewoerd een aanrijding plaats. Een 33 jarige automobilist uit Leiden reed over de Kraaierstraat in de richting van het Levendaal. Bij de kruising zag de Leidenaar dat de weg vrij was en wilde de kruising oversteken. Op dat moment ontstond een aanrijding met een 29 jarige bromfietser uit, eveneens Leiden. De bromfietser reed vanuit de richting van de Hoge Rijndijk. Hij werd met pijn aan een been en pols voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woningen
De politie is een onderzoek gestart naar vier woninginbraken die op klaarlichte dag van dinsdag 29 augustus plaatsvonden aan de Paddestoelweg, de Louise de Colignystraat (2x) en de Castorstraat. Voorzover nu bekend is zijn er enkele paspoorten, een laptop en zijn er sieraden gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na poging om in tankstation in te breken
De politie heeft woensdag 30 augustus rond 03.00 uur op de Prins Bernhardlaan een 18 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De politie was in de omgeving op zoek naar de dader van een poging tot inbraak in een benzinestation aan de Goudse Schouw. Rond 02.15 uur werd daar geprobeerd een ruit van de toegangsdeur te vernielen en de deur open te wrikken. Dit lukte niet en bij het afgaan van het alarm vertrok de dader. De politie zag op de Prins Clauskade een jongen lopen die bij het zien van de agenten er vandoor ging. Na een kleine achtervolging wisten de agenten hem op de Prins Bernhardlaan in te rekenen. Het vermoeden bestaat dat deze man verantwoordelijk is voor de poging. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt vandaag de zaak verder.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --