Politie Groningen

Woensdag 30 augustus 2006

Provincie Groningen, 30-08-2006

Groningen: auto op zijkant

Een 26-jarige automobiliste uit Hoogezand is dinsdagochtend gewond geraakt. Zij reed over de Plataanlaan in Groningen en raakte in de bocht de controle over de auto kwijt. De auto belandde op de zijkant in de middenberm. De brandweer heeft de auto open geknipt, zodat de vrouw uit de auto gehaald kon worden. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: snorfiets schept voetganger

Een 33-jarige voetganger uit Groningen is maandagmiddag geschept door een 19-jarige snorfietser uit Nieuw-Amsterdam. De snorfietser reed vanuit de Schoolstraat de Poelestraat in. De voetganger stapte net een winkel uit en werd aangereden. De Poelestraat is voetgangersgebied. Bovendien was de bestuurder van de snorfiets niet in het bezit van een rijbewijs of bromfietscertificaat. Hij is aangehouden en na verhoor naar huis gestuurd. De Stadjer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vier mannen aangehouden

De politie trof dinsdagnacht in de Pelsterstraat een 33-jarige man uit Groenlo aan. Hij stond te wildplassen tegen een auto aan. De man is hiervoor bekeurd. Zijn eigen auto bleek bij controle niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. De auto is in beslag genomen. De man was in het gezelschap van twee Stadjers, 37 en 42 jaar. Deze beide heren konden niet meer op hun benen staan en zijn aangehouden voor openbare dronkenschap. Bij de fouillering van de 37-jarige werd bovendien een op cocaïne gelijkende stof aangetroffen.

Een 32-jarige man uit Emmen die een eindje verderop stond, vond het nodig om de agenten te beledigen. Ook hij is aangehouden. Na verhoor is hij buiten het bureau gezet.

Groningen: 15-jarige automobilist

De politie heeft dinsdagnacht een 15-jarige jongen betrapt achter het stuur van een auto. De jongen trok met zijn rijgedrag de aandacht van agenten. Een stopteken negeerde hij in eerste instantie. Later kon de politie hem toch laten stoppen. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Hiervoor en voor het rijden zonder rijbewijs is hij bekeurd. De auto is meegenomen naar het bureau.

Groningen: beginnend bestuurder rijbewijs snel kwijt

Een 18-jarige automobilist uit Groningen moest woensdagochtend zijn rijbewijs inleveren. De man was op de Prinsesseweg tegen een boom aangereden. De auto moest worden afgesleept. Bij controle bleek dat hij te veel had gedronken. Een ademanalyse op het bureau wees een alcoholpromillage van bijna 1 promille uit. De man was net twee weken in het bezit van zijn rijbewijs, maar moest deze nu al inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: automobilist onder invloed

Een 62-jarige automobilist uit Musselkanaal is dinsdagmiddag op de Steenhouwer in Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een alcoholtest bleek de man een alcoholpromillage van 1,15 in zijn bloed te hebben. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uren. De politie maakt proces-verbaal op.

t Zand: automobilist ziet bromfiets over het hoofd

Een 35-jarige vrouw uit t Zand is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Hink Oostingstraat in haar woonplaats. De vrouw zat als passagier achterop een bromfiets, die bestuurd werd door een 52-jarige man uit t Zand. Zij werden aangereden door een 41-jarige automobilist uit Losdorp. De 35-jarige vrouw is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Loppersum: kleine hennepplantage opgerold

De politie heeft dinsdagmiddag aan de Fivelstraat een kleine hennepplantage ontmanteld. In de woning werd een professionele hennepkwekerij van 100 planten aangetroffen. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren werden in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De eigenaar van de woning was niet aanwezig en moet nog gehoord worden over zijn aandeel in de plantage.

Garmerwolde: man rijdt door na ongeval

Een 46-jarige vrouw uit Ten Boer is dinsdagmiddag licht gewond geraakt nadat zij op haar bromfiets werd aangereden door een automobilist. Hij verleende geen voorrang op de kruising van de Provincialeweg N360 met de Dorpsweg. Zij belandde na de aanrijding via de berm in de sloot. De veroorzaker van het ongeval reed echter door. Omdat hij zijn kentekenplaat verloor door de aanrijding, kon hij gemakkelijk achterhaald worden. De 68-jarige man uit Bedum verklaarde dat hij de aanrijding wilde melden bij het politiebureau in Bedum, maar stond voor een dichte deur. Hij komt alsnog een verklaring afleggen.

Farmsum: automobilist valt door de mand

De politie heeft dinsdagavond op de Ripperdastraat een 31-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden. Agenten zagen hem rijden en controleerden de man. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 0,5 promille alcohol in zijn bloed had. Daar bleek ook dat hij reed terwijl hij een rijontzegging heeft, dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard, dat de APK was verlopen en dat hij zich niet had gemeld voor een verplichte DNA-afname. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: automobilist onder invloed

Een 62-jarige automobilist uit Musselkanaal is dinsdagmiddag op de Steenhouwer aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd staandegehouden, omdat agenten wisten dat hij een rijontzegging had. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau bleek dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: Wildervank en Veendam verhuisd

De politie heeft drie mannen uit Wildervank (een 20-jarige en twee 22-jarigen) aangehouden voor vernieling. Agenten zagen de verdachten in een auto zitten aan de Sorghvlietlaan. Toen zij de agenten zagen, doofden zij hun lichten. De drie werden aan een controle onderworpen. Achterin de auto lag het plaatsnaambord van Veendam. Ze vertelden dit bord van van een paal te hebben gehaald. Hun bedoeling was om ook het plaatsnaambord van Wildervank van een paal te halen en deze twee borden met elkaar te verwisselen, een foto te maken en de borden weer goed terug te hangen: Veendam in Veendam en Wildervank in Wildervank. Zover kwam het echter niet, want ze werden betrapt. Na verhoor mochten ze zelf het bord van Veendam weer op de juiste plek terug hangen. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1055, aantal overtredingen: 88, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1040, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zevenhuizen, N979: aantal geregistreerde voertuigen: 689, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2131, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Musselkanaal, Schoolstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 713, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, Industrieweg: aantal geregistreerde voertuigen: 449, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 334, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 470, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.