Politie Haaglanden

Persberichten 30 augustus

Haaglanden, 30-08-2006

76-jarige gewond na aanrijding
Wassenaar Een 69-jarige automobilist uit De Pan (Katwijk) zag dinsdag 29 augustus rond 15.15 uur bij de kruising Kievietslaan/Groot Haesebroekseweg een 76-jarige fietser uit Den Haag over het hoofd. De fietser is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Gevaarlijk rijgedrag leidt tot aanhouding
Voorburg Tijdens de surveillance zagen agenten dinsdag 29 augustus rond 23.30 uur een automobiliste slingerend rijden over de A12. De vrouw zorgde voor diverse gevaarlijke situaties in het verkeer. Zo remde zij geregeld krachtig en week dan uit naar de andere rijstrook zonder daarbij op de andere weggebruikers te letten. De politieagenten begeleidden de automobiliste naar de Laan van Nieuw Oosteinde om haar te controleren. De 39-jarige Voorburgse was onder invloed van alcohol. De blaastest wees 835 ugl. uit. Proces-verbaal is opgemaakt en haar rijbewijs is ingenomen.

Verdachte van zakkenrollerij aangehouden
Den Haag - Surveillerende agenten werden dinsdag 29 augustus op de Fahrenheitstraat aangesproken door een 82-jarige Haagse vrouw die vlak daarvoor slachtoffer was geworden van zakkenrollerij. De vrouw had gezien hoe de verdachte was weggelopen in de richting van de Thomsonlaan. De agenten gingen op zoek naar de verdachte en zagen even later een man lopen op de Laan van Meerdervoort die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een 31-jarige Hagenaar, werd aangehouden op verdenking van zakkenrollerij en meegenomen naar het politiebureau. De bankpas van het slachtoffer werd even later met behulp van een speurhond teruggevonden in een tuin aan de Laan van Meerdervoort.

Op heterdaad aangehouden bij overval
Den Haag - De centrale meldkamer van Politie Haaglanden stuurde dinsdag 29 augustus rond 23.45 uur een aantal politieagenten naar de Valkenboslaan waar op dat moment een overval plaatsvond in een sauna. De agenten gingen ter plaatse en namen positie in rondom de sauna. Even later zagen zij dat een 32-jarige Haagse man de sauna uitliep met een mes in zijn hand. De man werd onmiddellijk aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De technische recherche heeft in en in de omgeving van de sauna een sporenonderzoek opgestart. Rechercheurs zullen nader onderzoek doen naar de overval.

Verdachte fraude aangehouden
Rijswijk - Op dinsdag 29 augustus omstreeks 13.00 uur heeft de politie in het winkelcentrum In de Bogaard een 30-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van fraude. De verdachte had in een winkel geprobeerd een telefoonabonnement af te sluiten met een vervalst paspoort. Bij de verdachte zijn diverse vervalste en gekopieerde bankafschriften aangetroffen die erop wijzen dat verdachte vermoedelijk meerdere slachtoffers heeft gemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Automobilist gewond na aanrijding

De Lier - Op dinsdag 29 augustus omstreeks 17.15 uur is bij een aanrijding op de Burgemeester Crezeelaan een 40-jarige vrouw uit Delft gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer werd bij een kop-staart aanrijding aangereden door een 23-jarige automobilist uit De Lier die door het natte wegdek de grip op het stuur verloor. Het slachtoffer is met nekletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Straatroven: politie zoekt getuigen
Den Haag - Een 15-jarige Haagse jongen werd dinsdag 29 augustus rond 18.30 uur slachtoffer van een straatroof op de Apeldoornselaan. Onder bedreiging van een mes werd hij door twee jongens een portiek ingeduwd en moest hij zijn mobiele telefoon en sieraden afgeven. De daders waren rond de 16 jaar, waarvan één met een beginnend snorretje en de ander met een hanenkam als kapsel.
Diezelfde dag werd een 58-jarige vrouw uit Den Haag rond 19.15 uur slachtoffer van een straatroof in de Den Helderstraat. Zij voelde dat haar tas met kracht uit haar hand werd getrokken waardoor zij viel. Een man van circa de 25 jaar, in het zwart gekleed, met een tenger postuur zag zij wegfietsen. Getuigen die informatie hebben over deze straatroven kunnen contact opnemen met Politiebureau Zuiderpark via: 0900 - 8844.

Verzet bij aanhouding
Den Haag - Een 18-jarige Hagenaar is dinsdag 29 augustus rond 15.00 uur aangehouden in de Bennekomstraat voor het bedreigen en beledigen van een politieagent. De politie reageerde op een melding van huiselijk geweld. De verdachte was slecht aanspreekbaar en gedroeg zich agressief. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Het kostte de politieagenten veel moeite om de Hagenaar onder controle te krijgen. Er is pepperspray aan te pas gekomen. De ouders van de verdachte bemoeiden zich met de aanhouding, waardoor een vechtpartij met de agenten ontstond. De politie onderzoekt het incident.

Te diep in het glaasje gekeken
Den Haag - Een 45-jarige man uit Duitsland werd dinsdagnacht rond
01.00 uur tijdens een alcoholcontrole op het Calandplein aangehouden. Toen de politie een stopteken gaf, begon hij te toeteren, maar gaf aan het verzoek wel gehoor. Aan het politiebureau blies de verdachte 835 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt.

Boze man vernielt schuifdeur postkantoor
Den Haag Een 25-jarige inwoner van Den Haag is gistermiddag aangehouden nadat hij in de Hobbemastraat de deur van een postkantoor kapot had getrapt. De man kwam kort voor sluitingstijd het postkantoor binnen en trok netjes een nummertje. Omdat het wachten hem te lang duurde, verliet de man het pand weer. Toen hij later terugkwam, was het inmiddels na vijven en was het postkantoor gesloten voor nieuwe klanten. Klanten die nog in het postkantoor waren toen de ingang werd gesloten, werden nog wel geholpen. De 25-jarige werd echter niet meer toegelaten. Hij ontstak hierop in woede en schopte de schuifdeur van het postkantoor aan diggelen. Hij liep naar binnen, drong voor en eiste dat hij werd geholpen. Omdat een medewerker van het postkantoor de alarmknop had ingedrukt, werd de man in plaats daarvan door de toegesnelde politie aangehouden. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor de vernieling.

Meisjes op strooptocht
Den Haag De politie heeft gistermiddag omstreeks 17.00 uur twee Haagse meisjes van 14 jaar aangehouden die ervan worden verdacht een ware strooptocht in Haagse winkels te hebben gehouden. Het tweetal werd met een tas vol gestolen kleren door personeel betrapt bij een kledingzaak in de Spuistraat. Nadat de politie de jongedames had aangehouden, bleek dat zij al twee dagen lang door de hele stad trokken en winkeldiefstallen pleegden. Inmiddels zijn van zeven winkels aangiftes binnen, in sommige zaken is meerdere keren gestolen. De meisjes hebben de diefstallen bekend. De twee zijn gisteravond bij hun ouders thuisgebracht. In de woningen lag de buit van de twee.