Nieuwe klinische gegevens voor eluerende coronaire stent ....

Cordis corporation

Nieuwe klinische gegevens voor eluerende coronaire stent van Cypher(R) Sirolimus en innovatieve technologieën van Cordis zullen onder de aandacht worden gebracht op wereldcongres cardiologie 2006

MIAMI, August 30 /PRNewswire/ --


- Aanwezigheid op wereldwijde medische conferentie onderstreept de voortdurende betrokkenheid van Cordis op het gebied van innovatie, educatie en klinisch bewijs

Cordis Corporation en enkele Europese afdelingen zullen over nieuwe gegevens van een klinische studie rapporteren, nieuwe producten introduceren voor de behandeling van cardiovasculaire ziekte, een educatief symposium over een medicijn-eluerende stent verzorgen en het wereldwijde Cordis(R) Cardiac & Vascular Institute(SM) promoten op het komende wereldcongres cardiologie (WCC) 2006, dat van 2 tot 6 september plaatsvindt in Barcelona, Spanje. WCC 2006 is een gezamenlijke bijeenkomst van de Europese Vereniging voor Cardiologie en de World Heart Federation.

"Het leiderschap van Cordis bij het aanpakken van cardiale en vasculaire ziekten zal duidelijk worden op WCC 2006," zei Dennis Donohoe, M.D., Vice President, Worldwide Regulatory and Clinical Affairs, Cordis Corporation.
"Cordis heeft al meer dan 40 jaar een uitmuntende reputatie door middel van klinisch bewijs, innovatie en educatie en tijdens de conferentie zijn we van plan om aan te geven hoe we leidend blijven op elk gebied."

Klinisch bewijs lange termijn

Klinische gegevens die op WCC 2006 worden gepresenteerd zullen worden gevoegd aan de grote hoeveelheid bewijs voor de veiligheid en werkzaamheid van de CYPHER(R) Sirolimus-eluerende Coronaire Stent op de lange termijn. Onder de door Cordis gesteunde resultaten die bekend zullen worden gemaakt zijn:

Studie REALITEIT: Gegevens over twee jaar van de toevallig verdeelde, multi-centrische klinische test, die de veiligheids- en werkzaamheidsprofielen van de CYPHER(R) Stent en de Taxus Stent vergelijken, zullen op 5 september om 14.00 uur (CET) worden gepresenteerd door Marie-Claude Morice, M.D., Institut Cardiovasculaire Paris Sud, France. De onderzoekers van de studie hebben grote ongunstige cardiale gebeurtenissen, ook bekend als MACE, inclusief hartaanvallen en bloedstolsels, gevolgd met beide stentn.

Studie E-SIRIUS: Resultaten over vier jaar van een van de langst lopende toevallig verdeelde dubbel-blindstudies, die de uitkomsten van de CYPHER(R) Stent vergelijkt met kale metalen stents, nader bepaald in de Europese bevolking, zullen op 6 september om
08.45 uur (CEST) worden gepresenteerd door Joachim Schofer, M.D., Universiteit van Hamburg, Duitsland. Deze studie richt zich erop of de evaluatie van de voorgaande gerapporteerde voordelen van het gebruik van de CYPHER(R) Stent boven kale metalen stents voor de behandeling van patiënten met hartziekte duurzaam zijn.

"Artsen willen zich er bewust van zijn dat iedere stent die zij implanteren blijvende voordelen voor hun patiënten oplevert," zei Dr. Donohoe. "De klinische gegevens tonen aan dat de CYPHER(R) Stent op de lange termijn veilig en effectief blijft voor een brede reeks patiënten, inclusief diegenen die het meest waarschijnlijk een herblokkering ervaren. We verwachten dat de nieuwe gegevens die op WCC 2006 worden gepresenteerd zullen blijven bijdragen aan ons begrip van de veiligheid en de werkzaamheid van de CYPHER(R) Stent op de lange termijn."

Andere door Cordis ondersteunde studies die op WCC 2006 zullen worden gepresenteerd zijn resultaten over vijf jaar van de RAVEL-studie, de eerste toevallig verdeelde studie van een medicijn-eluerende stent; resultaten van het gebruik van de CYPHER(R) Stent in onbeschermde linker hoofdkransslagaders in een Europees retrospectief register en het e-CYPHER-register; resultaten van de behandeling van chronische totale occlusie met de CYPHER(R) Stent in het e-CYPHER-register; een beoordeling van de invloed van leeftijd op de uitkomsten van de ARTS II-studie, die werd ontworpen om de rol te bepalen van de CYPHER(R) Stent in patiënten met multi-vesselziekte; en de angiografische nevenstudieresultaten van de TYPHOON-studie, een multicentrisch, toevallig verdeelde test die de CYPHER(R) Stent vergelijkt met kale metalen stents in primaire angioplastie voor acuut myocardinfarct (hartaanval).

Bovendien zal WCC 2006 aandacht besteden aan de bekendmaking van significante, onafhankelijke directe gegevens, waaronder:

SIRTAX-studie: Bevindingen over twee jaar van de onafhankelijke studie, die de klinische uitkomsten onderzoekt van patiënten die zijn behandeld met de CYPHER(R) Stent of de Taxus Stent, zullen op 5 september om 14.00 uur (Centraal Europese Zomertijd
- CEST) worden gepresenteerd door Stephan Windecker, M.D., Universiteit van Bern, Zwitserland. De directe studie wordt als baanbrekend beschouwd en Dr. Windecker is onlangs onderscheiden met de American College of Cardiology's Innovator of the Year Award voor deze klinische test.

Innovatie

WCC 2006 zal een eerste blik bieden op de eerste medicijn-eluerende stent van de derde generatie, de CYPHER SELECT(TM) Plus Stent. Tijdens de gehele medische conferentie zal de aandacht worden gevestigd op de CYPHER SELECT(TM) Plus Stent, die onlangs is goedgekeurd voor verhandeling in de Europese Unie en die is ontworpen voor buitengewone leverbaarheid voor de behandeling van vaten waar moeilijk te navigeren is en voor de breed erkende veiligheid en werkzaamheid van de CYPHER(R) Stent. Onder de activiteiten zitten praktijkgerichte demonstraties bij de kraam van Cordis en het eerste gebruik van het apparaat tijdens chirurgische interventies om rechtstreeks te worden uitgezonden. Een door Cordis ondersteunde directe zaak zal plaatsvinden op 3 september om 14.00 uur (CEST).

De multinationale rollout van de CYPHER SELECT(TM) Plus Stent zal volgen na WCC 2006, die op 20 september begint. Het is de verwachting dat het nieuwe apparaat aan het einde van 2006 beschikbaar zal zijn in de meeste landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en Azië en het Pacifisch gebied.

Andere nieuwe technologieën van Cordis waar aandacht aan zal worden besteed tijdens de conferentie omvatten de STEER-IT(TM) Deflecting Tip Guidewire en de CRESCENDO(TM) Rapid Exchange PTCA Dilatation Catheter. De STEER-IT(TM) Guidewire, die onlangs beschikbaar is gesteld in Europa, de Verenigde Staten en Canada, is de eerste guidewire met een uiteinde dat kan worden gemanipuleerd zodat het in twee richtingen kan buigen. De CRESCENDO(TM) Ballon is een geavanceerde percutane transluminale coronaire angioplastie (PTCA)-ballon met een flexibel, zacht uiteinde dat is ontworpen om verwonding aan de vaten te reduceren. Het werd onlangs in de Europese Unie op de markt gebracht en staat gepland om aan het einde van 2006 gelanceerd te worden in de meeste andere landen, behalve de Verenigde Staten, Japan en Canada.

Zoals Dr. Donohoe opmerkte: "Cordis werd opgericht om de behandeling van vasculaire ziekten radicaal te veranderen en deze overtuiging blijft ons tot op heden leiden."

Onderwijs

Cordis Corporation en enkele van zijn Europese afdelingen zullen tijdens WCC 2006 ook een educatief symposium verzorgen met de titel "DES: Wat is het meest van belang?" Tijdens het symposium zullen hoog gewaardeerde artsen, zoals moderatoren Carlo Di Mario, M.D., Ph.D., Royal Brompton en Harefield National Health Service (NHS) Trust, Verenigd Koninkrijk; en Bernhard Meier, M.D., Universiteit van Bern, Zwitserland, de werking bespreken van verschillende medicijn-eluerende stents en de betekenis van belangrijke klinische maatregelen. Het symposium zal op 5 september om 14.00 uur (CEST) worden gehouden in de Athene-kamer op de plaats van de conventie.

Cordis Corporation en enkele van zijn Europese afdelingen zullen ook het recente Cordis(R) Cardiac & Vascular Institute(SM) (CCVI) promoten. Het Cordis(R) Cardiac & Vascular Institute(SM), met eenheden in verscheidene landen, werd in april 2006 bekendgemaakt aan het publiek en wordt ontwikkeld als eersteklas netwerk voor educatieve en klinische middelen voor artsen en andere aanbieders van gezondheidszorg voor de bevordering van het begrip en de behandeling van een brede reeks cardiale en vasculaire aandoeningen. Meer informatie over de CCVI-eenheden en hun programma's zullen beschikbaar komen op de kraam van Cordis.

"Het ondersteunen van onze artsen en aanbieders van gezondheidszorg met eersteklas training en informatie om de kwaliteit van de zorg voor patiënten te verbeteren is een prioriteit bij Cordis," zei Dr. Donohoe. "We erkennen dat educatie belangrijk is voor de succesvolle toepassing van elke therapeutische technologie; dat is waarom Cordis Corporation en zijn afdelingen flink investeren in het voortzetten van educatiemogelijkheden, zoals het symposium op WCC 2006 en het Cordis(R) Cardiac & Vascular Institute(SM)."

Bovendien zal Cordis artsen blijven informeren over verscheidene regulatorische toepassingen voor de CYPHER(R) Stent, inclusief de regulatorische overgave aan de Amerikaanse Food and Drug Administration voor de CYPHER(R) 2.25 Stent. Cordis heeft onlangs een brief van het bureau ontvangen dat het onderwerp is van voortdurende discussies tussen de partijen.

Meer informatie over WCC 2006 kan worden gevonden op: www.WorldCardio2006.org.

Over Cordis Corporation

Cordis Corporation, een bedrijf van Johnson & Johnson, is een wereldwijde leider in de ontwikkeling en productie van interventionele vasculaire technologie. Door middel van innovatie, onderzoek en ontwikkeling in het bedrijf, zijn artsen wereldwijd beter in staat om de miljoenen patiënten te behandelen die lijden aan vasculaire ziekte. Meer informatie over Cordis Corporation kan worden gevonden op www.cordis.com.


- Cordis Corporation heeft een exclusieve wereldwijde vergunning verkregen met Wyeth voor de gelokaliseerde levering van sirolimus in bepaalde gebruiksgebieden, inclusief levering via vasculair stenten.
Sirolimus, het actieve medicijn dat voor de stent is uitgebracht, is op de markt gebracht door Wyeth Pharmaceuticals, een afdeling van Wyeth, onder de naam Rapamune(R). Rapamune is een handelsmerk van Wyeth Pharmaceuticals.

Website: www.cordis.com
www.WorldCardio2006.org