Gemeente Alkemade


Booteigenaren in Oude Wetering opgelet!

Deze publicatie is gericht aan eigenaren die hun boot hebben afgemeerd langs de oever van Plantage 2 tot en met Kerkstraat 110 te Oude Wetering en die geen brief hebben ontvangen van de gemeente over het handhavend optreden tegen dit afmeren. Deze eigenaren hebben de betreffende brief niet ontvangen, omdat zij niet bekend zijn bij de gemeente.

Het afmeren in de Oude Wetering langs de kade van de Kerk- en Veerstraat krijgt op dit moment van ons bijzondere aandacht. Dit afmeren is in strijd is met artikel 5.3.10. van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alkemade. Daarin is opgenomen:

Artikel 5.3.10

1. Het is verboden met een vaartuig ligplaats te nemen of aan te leggen aan of langs het gedeelte van de westelijke over van de Oude Wetering, dat gelegen is tussen de percelen Plantage 2 en Kerkstraat 110 te Oude Wetering.

Deze overtreding van de APV moet zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk na het verstrijken van een periode van 7 dagen van de datum van deze publicatie beëindigd worden. De gemeente verzoekt u dringend uw vaartuig binnen die termijn te verwijderen. Er moet nog worden opgemerkt dat het verplaatsen van uw vaartuig langs de kade van de Kerk- en Veerstraat wordt gezien als dat het object is blijven liggen op de oorspronkelijke plaats.

Na afloop van deze termijn zal worden gecontroleerd of u aan het verzoek heeft voldaan. Is dit niet het geval dan ontstaat de noodzaak nadere stappen te nemen. De gemeente zal dan overwegen op basis van onze in artikel 125 van de Gemeentewet jo. artikelen 5:21 en 5: 32 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) vastgestelde bevoegdheid daartoe handhavend op te treden door bestuursdwang toe te passen. Dit betekent dat uw boot zal worden weggesleept en elders wordt opgeslagen. Er wordt echter verwacht dat u uit eigen beweging de regels zult respecteren en de overtreding zult beëindigen.

Op grond van de artikelen 4:8 en 4:9 in de Awb bepaalde, bent u gerechtigd om uw zienswijze ten aanzien van de inhoud van deze brief schriftelijk of mondeling aan de gemeente kenbaar te maken. U hebt daar eveneens 7 dagen de tijd voor, te rekenen vanaf de datum van verzending van deze brief. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze kunt u contact opnemen met mw. Van Ruiten, tel. (071) 332 72 15. U kunt uw zienswijze ook kenbaar maken via een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 1, 2370 AA te Roelofarendsveen.