Politieberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 30-08-2006

Jongen beroofd van scooter

UTRECHT Op vrijdag 25 augustus werd op de Einsteindreef een jongen beroofd van zijn scooter.

Omstreeks 23.05 uur liep een 15-jarige jongen met zijn zwarte 180 cc motorscooter over de Einsteindreef in de richting van de Marnixlaan. Ter hoogte van het benzinestation zag hij twee jongens op de Marnixbrug lopen. De 15-jarige zag dat een van deze jongens in zijn richting wees en vertrouwde het niet. In een onbewaakt ogenblik dook de jongen met zijn scooter de naast het voetpad liggende bosschages in.

De jongens liepen hem achterna, spraken hem aan en hielpen hem weer de motorscooter op de weg te zetten. Vervolgens begonnen de jongens aan de scooter te trekken. Eén van de jongens liet een mes zien, waarop de 15-jarige zijn scooter losliet. Vervolgens reden de jongens weg op zijn scooter in de richting van de Marnixlaan.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Hen wordt verzocht te bellen met het Straatroofteam van de politie, via tel: 0900-8844.

De politie waarschuwt voor inbraken via de zgn. Bulgaarse methode.

UTRECHT - In de wijk Oog en Al komen de laatste tijd veel inbraken voor, waarbij de slotplaat van een schuurdeur of deur van een woning verbogen of verbroken wordt en vervolgens de slotcilinder wordt afgebroken.

Bij slotplaten van slechte kwaliteit -vaak met schroefgaten aan de buitenzijde- is het vrij eenvoudig de cilinder te bereiken en met een waterpomptang of baco af te breken. Hierna kan men met een schroevendraaier het slot eenvoudig open draaien.

Men kan deze inbraakwijze voorkomen door het monteren van inbraakwerend beslag volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen ** ®.

Man met geweld beroofd van laptop

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft op de Patagoniedreef een beroving plaatsgevonden waarbij het slachtoffer werd mishandeld.

Een 39-jarige man uit Wijk bij Duurstede stond omstreeks 14.00 uur met zijn voertuig op de parkeerplaats aan de Patagoniedreef. Op het moment dat de man zijn laptop in de kofferbak wilde leggen werd hij van achteren op zijn hoofd geslagen en tegen zijn benen geschopt. De man kwam ten val en voelde dat zijn laptop van zijn schouder werd getrokken. Op het moment dat hij op de grond lag werd hij nog meerdere malen geschopt en geslagen door vier jongens. Uiteindelijk renden de jongens met de laptop weg.

Door de snelheid waarmee de beroving werd gepleegd kon het slachtoffer geen goed signalement geven van de verdachten. Wel is bekend dat het vier getinte jongeren waren tussen de 18 en 20 jaar oud en allen in donkere kleding.

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Diefstal koper, huizen zonder stroom

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden die in een bedrijf koper aan het stelen waren en daarbij tien woningen zonder stroom zette.

Rond 20.15 uur kreeg de politie een melding van een elektricien die was gebeld in verband met het uitvallen van stroom in woningen op de Everard Meijsterlaan. De man had gezien dat een aantal mannen in een bedrijfspand zich verdacht ophielden. Ter plaatse trof de politie drie verdachten aan die in het pand bezig waren koper te strippen. Hiervoor hadden de verdachten een kabelboom doorgeknipt waar onder andere de stroomtoevoer van tien huishoudens mee werd voorzien.

De mannen 21, 22 en 23 jaar allen uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het energiebedrijf heeft de schade hersteld zodat de woningen weer voorzien werden van stroom.