Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Duo aangehouden na mishandeling Velpenaar

Publicatiedatum: 30-8-2006 11:00:54

Velp - Een 26-jarige man uit Dieren en een 49-jarige man uit Velp zijn dinsdagavond op de Grintakkerstraat in Velp aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De twee zouden kort daarvoor op de IJsselstraat in Velp een 27-jarige Velpenaar hebben geschopt en geslagen. Ook zou het slachtoffer door het duo zijn bedreigd met de dood. Een agent, die toevallig in de buurt was en deels getuige van het voorval greep in. Volgens het slachtoffer, dat geen zichtbare verwondingen had opgelopen, zou hij uit het niets door het tweetal zijn belaagd en mishandeld. Het duo is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw op straat mishandeld

Publicatiedatum: 30-8-2006 10:59:57

Arnhem - Een 35-jarige vrouw uit Arnhem is dinsdagmiddag op de Spijkerlaan in haar woonplaats op straat mishandeld. De vrouw raakte daarbij gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Volgens de verklaring van het slachtoffer had de man, een bekende van haar, haar na een woordenwisseling op straat geschopt en geslagen. De mishandeling vond plaats in bijzijn van de 9-jarige dochter van het slachtoffer. Toen omstanders opmerkingen maakten zou de mishandeling zijn gestopt en ging de man er vandoor. Gewaarschuwde agenten hebben nog vergeefs naar de man gezocht. De politie zegt de identiteit van de man wel te kennen, de man blijkt echter spoorloos. Door de vrouw is inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gewonden bij verkeersongevallen

Publicatiedatum: 30-8-2006 10:58:38

Arnhem/Velp - Bij twee verkeersongevallen in Arnhem en Velp zijn dinsdag twee gewonden gevallen en naar het ziekenhuis gebracht. Op de Westervoortsedijk in Arnhem werd even voor drie uur een 58-jarige fietser uit Ellecom aangereden door een automobilist. De Ellecommer liep daarbij hoofd- en gezichtsletsel op en moest naar het ziekenhuis. De automobilist, een 41-jarige man uit Zeewolde, was met de schrik vrijgekomen. Volgens zijn verklaring had hij de fietser niet opgemerkt toen hij optrok bij de verkeerslichten. Hevige regenval zou daarbij een rol hebben gespeeld, aldus de Zeewoldenaar.

Op de IJsselstraat in Velp botsten even voor zes uur twee fietsers op elkaar. Een 61-jarige vrouw uit Arnhem kwam daarbij te vallen en was met haar hoofd tegen een geparkeerde auto gekomen. Het slachtoffer was daarna even het bewustzijn verloren. De Arnhemse is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere fietser, een 25-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, was ongedeerd gebleven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Installatie in beslag en boete na geluidsoverlast
Publicatiedatum: 30-8-2006 10:58:03

Arnhem - Met de in beslagname van een geluidsinstallatie en een boete van 75 euro heeft de Arnhemse politie dinsdagnacht een einde gemaakt aan geluidsoverlast in de wijk 't Broek. Omstreeks kwart voor twee werd door buurtbewoners bij de politie geklaagd over het lawaai dat de 36-jarige bewoner zou veroorzaken. Toen agenten poolshoogte gingen nemen bij de woning van de Arnhemmer bleek de muziek al buiten op straat hoorbaar. De man zelf bleek in diepe slaap. Nadat hij door de agenten was gewekt kreeg hij een proces-verbaal. Omdat al eerder klachten waren geweest op het adres van de Arnhemmer werd ook zijn geluidsinstallatie in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vier verdachten opgepakt bij winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 30-8-2006 10:57:12

Arnhem/Velp - Bij winkeldiefstallen in Arnhem en Velp zijn dinsdag vier verdachten door de politie opgepakt. Een 28-jarige man uit Dordrecht liep tegen de lamp bij een zaak aan de Steenstraat. Een beveiligingsmedewerker betrapte de Dordrechter toen hij een pak condooms wegnam en de zaak uitliep. Toen de beveiliger de man aansprak zou hij de beveiliger met geweld hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten hielden de man aan. Op de Hoofdstraat in Velp werd een achttienjarige vrouw uit Arnhem aangehouden. Zij werd door winkelpersoneel betrapt toen zij parfum zou hebben gestolen. Eenmaal aan de politie overgedragen bleek ze bij een andere winkel bestek te hebben gestolen. De vrouw kreeg een boete van 220 euro. Een 35-jarige vrouw uit Arnhem werd in het winkelcentrum Kronenburg aangehouden in verband met winkeldiefstal. De Arnhemse zou ook bij een zaak in Velp diefstal hebben gepleegd. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en de buit moest worden ingeleverd. Een zestienjarig meisje uit Wageningen werd opgepakt in een winkel aan de Vijzelstraat. De Wageningse zou kleding hebben meegenomen uit een modezaak en werd door beveiligers aan de politie overgedragen. Het meisje bekende de diefstal en is later weer vrijgelaten. Justitie beslist verder over haar lot.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---