Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 22 augustus 2006 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 15 augustus 2006

2. BEZ-BV Verruiming uitlooptijd horeca. 1. Instemmen met ontwerp-besluit tot het kenbaar Akkoord. maken vanhet voornemen tot verruiming van de uitlooptijd voor de horecabedrijven in het weekeinde en gelegenheid bieden tot inspraak; 2. op grond van de inspraakverordening gedurende drie weken inspraak verlenen over het ontwerp besluit;
3. de horecaondernemers in kennis stellen van het voornemen met daarbij de aanvullende voorwaarde dat op grond van de Wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus een gecertificeerde portier vereist is;
4. de raad in kennis stellen van het ontwerp-besluit.

3. BEZ-BV Voorstel tot instellen onderzoek 1. In samenwerking met de gemeenten van het Akkoord. veiligheidshuis. politiedistrict Aa en Dommel en de gemeente Heusden een subsidie aanvragen bij de provincie voor het onderzoek naar de aansluiting bij het veiligheidshuis; 2. als co-financierder optreden en hiervoor 2.000,-- beschikbaar stellen; 3. de kosten ten laste brengen van de post onvoorzien.

4. OSZ-FDZ Jaarrekening 2005 en begroting 2007 De raad voorstellen om: Akkoord. van het Brabants Historisch Informatie 1. in te stemmen met de jaarrekening 2005; Centrum (BHIC). 2. het batig saldo 2005 ad 94.642,-- door het BHIC te laten reserveren; 3. in te stemmen met de begroting 2007 onder voorwaarde dat het BHIC een goed onderbouwd voorstel uitbrengt wat er met het teveel aan reserve wordt gedaan in het komende begrotingsjaar; 4. verzoeken om de reactietermijn te verlengen van 1

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 22 augustus 2006 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. juni tot 1 juli van het jaar voorafgaande aan dat waarvoor de begroting moet dienen.


5. PBZ-BW Buurtworkshop "Energie Bespaard ­ Opdracht verlenen aan Estafette Communicatie voor de Akkoord. Geld Bewaard" bestaande woningbouw organisatie van 3 buurtworkshops. (eigendom)

6. PBZ-WIZ Brieven van comité "Geen Sorry, maar Brieven voor kennisgeving aannemen. Akkoord. pardon" en gemeente Voorschoten
inzake problematiek van asielzoekers die onder de oude vreemdelingenwet vallen.
7. SLZ-EVO Besteding UPC-middelen 2006. 1. Besteding van de UPC-bijdrage 2006 ad 25.000,-- Akkoord m.u.v. conform voorstel; "Duits Lijntje". 2. restant-budget 2006 ad 4.767,-- in de tweede helft 2006 nader invullen; 3. via de 2e Berap het niet gereserveerde budget 2005 van 19.300,-- t.b.v. aangegane verplichtingen te ramen ten laste van incidenteel onvoorzien.


8. SLZ-EVO Verzoek van minicamping Everse Bergen 1. Het gebruik van de recreatieve ruimte boven de norm Akkoord. voor ruimere mogelijkheden. van 100 m2 vooralsnog niet toestaan in afwachting van nog vast te stellen beleid; 2. het laten plaatsvinden van buurtactiviteiten in deze recreatieve ruimte niet toe te staan; 3. het exploiteren van een terras voor fietsers en wandelaars vooralsnog niet toestaan in afwachting van nog vast te stellen beleid.


9. SLZ-IG Garantie Stille Wegdekken. Instemmen met ijkmoment en kwaliteitseis zoals Akkoord. opgenomen in concept-brief.
10. SLZ-IG Herinrichting Heuvel-Kerkplein. 1. Instemmen met de aangegeven beslispunten; Akkoord. 2. voorstel voorleggen aan de raad.


11. SLZ-IG Aanbieding Provincie. Provincie melden dat integrale verlichting van de Akkoord. Boskantseweg niet wordt gewenst.
12. SLZ-IG Duits Lijntje. 1. in principe deelnemen aan onderzoek naar Duits Niet participeren in Lijntje; onderzoek. 2. gezien beperkte waarde voor Sint-Oedenrode instemmen met verdeelsleutel per kilometer i.p.v. 10 gelijke delen; 3. kosten ad 1.850,-- dekken uit UPC middelen.


13. OSZ-JZ Beslissing op bezwaar tegen vestiging De raad voorstellen: Akkoord.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 22 augustus 2006 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. voorkeursrecht De Locht. 1. het bezwaar van dhr. A.L.H. Markus ongegrond verklaren; 2. het bezwaar van dhr. L. Markus ongegrond verklaren; 3. het bestreden besluit handhaven.


14. PBZ-WIZ Brief van de gemeente Schagen inzake Brief voor kennisgeving aannemen en deze ter Akkoord. een motie van de PvdA aldaar over de kennisname aanbieden aan de raad. problematiek van gezinnen met een
minimum inkomen.