Politieberichten Eemland zuid, 10.50 uur

Utrecht, 30-08-2006

Vier jongens aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdag 29 augustus omstreeks 14.00 uur zijn vier jongens in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar, op de Lageweg aangehouden. De politie ging op onderzoek uit na een melding dat de vier mogelijk in het bezit zouden zijn van vuurwapens.

Na onderzoek werden twee neppistolen en met bijbehorende nepmunitie aangetroffen. Na onderzoek bleek dat de vier met de neppistolen zouden hebben gedreigd en geschoten. De neppistolen en de nepmunitie is in beslag genomen. Hierna werden twee jongens van 15 en 16 jaar in vrijheid gesteld. De twee andere jongens van 16 en 17 jaar moesten langer ter beschikking blijven voor nader onderzoek terzake een mishandeling en het aanbrengen van graffiti. De ouders van de vier jongens zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

AMERSFOORT Twee mannen van 20 jaar uit Amersfoort zijn dinsdag 29 augustus om 19.55 uur aangehouden. De twee worden verdacht ingebroken te hebben in een auto op het Euterpeplein.

Na een melding door een getuige stelde de politie een onderzoek in. De twee waren inmiddels gevlucht maar konden aan de hand van het doorgegeven signalement getraceerd worden in het park Randenbroek. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw en man aangehouden

AMERSFOORT Een 63-jarige vrouw en een 31-jarige man beiden uit Amersfoort zijn dinsdag 29 augustus om 15.00 uur aangehouden. De twee worden verdacht betrokken te zijn bij een mishandeling in een kantoor aan de Utrechtsestraat. Een 47-jarige vrouw uit Amersfoort heeft aangifte gedaan tegen de twee. De zaak is in onderzoek.

Aangehouden voor winkeldiefstal

HOOGLAND Een 28-jarige vrouw uit Vleuten is dinsdag 29 augustus omstreeks 14.35 uur aangehouden. De vrouw wordt verdacht van diefstal van kleding uit een winkel aan het Kraailandhof. De vrouw bleek tien kledingstukken ter waarde van 350 euro te hebben gestolen. Nadat tegen de vrouw proces-verbaal is opgemaakt, werd zij weer in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT - Op dinsdag 29 augustus werd tussen 08.00 en 10.00 op de Emmalaan een radarsnelheidscontrole gehouden. Er passeerden 730 bestuurders de radar. 39 Bestuurders negeerden de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.