Digitale Gemeente Houten

Heerlijk wonen in Houten

Vijftien jaar geleden werden de huizen aan de Vuurvlinderberm opgeleverd. De bewoners komen iedere vijf jaar bij elkaar om dat te vieren. Afgelopen zaterdag werd voor de derde keer een straatfeest gevierd. s Middags was er een stormbaan voor de kinderen, s avonds ging de barbecue aan en kon jong en oud zich uitleven in de disco.

Carola van Bladel is een van de bewoners van het eerste uur. Vijftien jaar geleden kwam zij samen met haar man in de Vuurvlinderberm wonen. We waren destijds op zoek naar een ander huis. We hadden al overal in de regio rondgekeken, maar niets gevonden. Een collega van mijn man had een huis gekocht in de Vuurvlinderberm. Hij nam mijn man een keer mee om te kijken. Mijn man kwam dolenthousiast thuis. Binnen een week hadden wij ook een huis in de Vuurvlinderberm gekocht. Carola heeft het al die jaren prima naar haar zin in de straat. We hebben alles in de buurt: huisarts, tandarts, station, winkelcentrum, recreatieplan, groen. Wat wil je nog meer. Iedere keer als ik de straat omhoog rijd, heb ik het idee dat ik op vakantie ben. Heerlijk toch?
Het derde lustrumfeest werd wel minder druk bezocht dan de eerste twee. De helft van de oorspronkelijke bewoners is inmiddels verhuisd. Maar ook de nieuwkomers vieren het feest mee. Carola peinst er niet over te vertrekken. Het is hier ideaal voor de kinderen. Nee, wij gaan hier niet weg.

Foto: Marlène van Vijfeijken
Bart Lunenburg, Tim Elfrink, Sanne Pendavingh en Britt van Bladel bijten hun tanden stuk op de stormbaan.