Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Emmen, 30-08-2006

Man aangehouden
EMMEN Medewerkers van een winkel aan de Peyserhof hebben dinsdagmiddag een 30-jarige winkeldief overgedragen aan de politie. De man zou geprobeerd hebben een laptop mee te nemen zonder te betalen. Toen het personeel hem aansprak, werd hij gewelddadig en sloeg om zich heen. De medewerksters waren niet bang en hebben hem in een hoek gedwongen. Vervolgens hebben agenten de man ingesloten voor verhoor. (BPS 06-1750526)

Baldadige jongeren aangehouden
ROLDE Drie jongens hebben in de nacht van dindag op woensdag een proces-verbaal gekregen wegens baldadigheid. Zij zouden aan de Grolloërstraat een paaltje uit de grond hebben getrokken en diverse vuilnisbakken omver hebben gegooid. Eén van de jongens, een 14-jarige jongen uit Rolde, ging er vandoor toen agenten de jongens aanspraken. Hij werd later thuis in zijn woning aangehouden. De andere twee jongens zijn 14 en 15 jaar en komen respectievelijk uit Rolde en Burgum. (BPS 06-175091)

Brand in hoekwoning
ZUIDLAREN Dinsdagmiddag is brand ontstaan in een hoekwoning aan de Nijslagen. Toen de brandweer ter plaatse was, kwam er inmiddels rook uit de woning. Door het blussen is waterschade ontstaan. De politie onderzoekt momenteel of een jongen van 10, 11 en 12 jaar oud uit Zuidlaren iets te maken met het ontstaan van de brand. (BPS 06-175030)

Politie houdt verkeerscontroles
MEPPEL De politie heeft dinsdagavond in de omgeving van de N375 gecontroleerd. Er zijn processen-verbaal uitgeschreven voor: het niet dragen van een gordel (7x), het niet handsfree bellen in een auto (1x), het overschrijden van de maximum snelheid (1x) en het niet kunnen tonen van een geldige sportvisakte (1x). (BPS 06-175063) HOOGEVEEN Tijdens een alcoholcontrole aan de Zuidwoldigerweg is van 64 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 06-175068)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, tel. 0592 - 36 1280.