Technische Universiteit Delft

TU Delft geeft Hoger Onderwijs Voor Ouderen

De TU Delft start eind september met een reeks colleges voor vijftigplussers onder de noemer Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO). De collegereeks is bestemd voor iedereen die een nieuw vakgebied wil ontdekken, een oude hobby in de wetenschap wil oppakken of innovaties op het eigen vakgebied wil leren kennen of bijhouden.

Alle faculteiten van de TU Delft leveren een bijdrage aan het HOVO-programma waardoor het aanbod zeer gevarieerd is. Zo kunnen cursisten bijvoorbeeld leren waarom onze drinkwatervoorziening tot de beste ter wereld behoort, hoe vliegtuigen worden geproduceerd of hoe de huidige explosie in ICT-toepassingen mogelijk werd. Cursisten kunnen een keuze maken uit tien onderwerpen, variërend van nanotechnologie tot drinkwatervoorziening, vliegtuigbouw, architectuur, transport en biotechnologie (een volledig overzicht vindt u op www.delft-toptech.nl/hovo).

De colleges worden gegeven door (oud-)docenten van de TU Delft. Het aanbod is gericht op mensen met een academisch denkniveau en afgestemd op de interesses, ervaring en leerstijlen van ouderen. Daarbij kunnen cursisten ook in gesprek gaan met de docenten. Doorgaans bestaat een cursus uit vijf colleges van twee uur en ongeveer twee uur zelfstudie per week. De prijs van de cursus ligt, afhankelijk van het onderwerp, tussen ¤ 130 en ¤ 175.

HOVO wordt georganiseerd door Delft TopTech en het Studium Generale. Aanmelden kan via www.delft-toptech.nl/hovo, of telefonisch: 015 278 80 19 of 015 278 71 18.



Technische Universiteit Delft